tag:blogger.com,1999:blog-32077173.post6587354016867821753..comments2023-10-23T15:21:57.889+03:00Comments on basit bir yaşam...: 32 kısım tekmili birden kefir yazısıhindibahttp://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-32887895140990315682017-12-31T00:09:01.857+03:002017-12-31T00:09:01.857+03:00Bende ayni durumdayim :( Bende ayni durumdayim :( Pembeli Kadının Günlüğühttps://www.blogger.com/profile/13567367406674383086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-72474292745097839602017-12-31T00:08:28.719+03:002017-12-31T00:08:28.719+03:00Merhaba
Kefiri mayaladgmda kokusunda tadinda ve ya...Merhaba<br />Kefiri mayaladgmda kokusunda tadinda ve yapusinda sorun yok fakat salyalanma var. Hazir suyla, havuzlama sistemi yikiyorum. Sicak sutle hic mayalamadim. Bi donem mayam sute fazla geliyordu, fazlasinida boldum fakat hala salyalaa var, hatta azalma yok cogalma var bile denebilir (emin dglm) sorun ne acaba? Ins mayam bozulmamistir :(Pembeli Kadının Günlüğühttps://www.blogger.com/profile/13567367406674383086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-18398630876106667742016-06-30T18:04:31.056+03:002016-06-30T18:04:31.056+03:00Kefir mayam çok güzeldi 3 senedir mayalıyordum sal...Kefir mayam çok güzeldi 3 senedir mayalıyordum salyalandı kurtarma şansım varmı bilgisi olan varmı acabaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02100244094631590745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-43990890201023829762015-04-24T20:04:47.335+03:002015-04-24T20:04:47.335+03:00Merhabalar
Öncelikle çok uzun zaman önceki yazını...Merhabalar <br />Öncelikle çok uzun zaman önceki yazınıza yeni denk geldim. Bir yakınımın oğlunda hayvansal gıdalara karşı alerjisi var. Büyük baş hayvan sütü eti ve küçük baş hayvan sütü eti herşeyi alerjisini tetikliyor. Elimde kendimiz için mayaladığımız kefir taneleri var. Bunlarla bitkisel sütü mayalaya bilirmi ? Alerjisi tetiklenir mi?banuuuuuuuuuuhttps://www.blogger.com/profile/00289082897886390300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-74725783470808259542014-06-12T09:05:31.200+03:002014-06-12T09:05:31.200+03:00Bu sabah doğal süt ile mayaladığım kefir yoğurt gi...Bu sabah doğal süt ile mayaladığım kefir yoğurt gibi olmuştu.Yarım kilo gr. süt kullandım. Acaba havalar sıcak ve mayalanma süresi ni kısaltsam mı. 24 saat beklettim Kefir tanelerim<br />2 adet fındık büyüklüğünde oldular. Cavabın için şimdiden teşekkürler<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13059202070808190681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-83810015041153854192014-06-04T09:34:06.975+03:002014-06-04T09:34:06.975+03:00Kefir taneleri uzun zaman suda ve soguk ortamda be...Kefir taneleri uzun zaman suda ve soguk ortamda beklemisse aktive olmalari zaman aliyor olabilir. Kefirde metal temasi kefirin asit seviyesinin yüksek olmasi sebebiyle önerilmiyor. Ama kefirin olmasina engel degil bildigim kadariyla...hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-34935355727900529142014-06-04T09:28:57.816+03:002014-06-04T09:28:57.816+03:00Dün yine mayaladım kefirlerimi bu ke kefir kokan a...Dün yine mayaladım kefirlerimi bu ke kefir kokan ama yine duru bir hafif ekşi bir sıvı elde ettim hemen buzdolabına koydum. kefir tanelerinide tekrar bir bardak süt ile mayaladım kavanozun ağzındaki kapak metal acaba sebep bu olabilirmi yada bu sefer oldumu <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13059202070808190681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-51129194521073581222014-06-03T11:58:49.286+03:002014-06-03T11:58:49.286+03:002 adet bezelye büyüklügünde kefir bir bardak süte ...2 adet bezelye büyüklügünde kefir bir bardak süte yeterli. Eger Türkiye'deyseniz su ara isi da sorun olmamali. Kefir tanelerinizde sorun var gibi... hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-35103882945276253512014-06-03T11:12:50.156+03:002014-06-03T11:12:50.156+03:00Dört gündür denememe rağmen bir türlü kefirimi may...Dört gündür denememe rağmen bir türlü kefirimi mayalayamadım. 1 bardak süt kullanıyorum 2 adet bezelye büyüklüğünde kefirim var sadece kefirlerin etrafında bir pıhtılaşma şeklinde bir şey oluyor ama süte yansımıyor. ve kefir gibi kokmuyor. Ben nerede hata yapıyorum.Yoksa kefirlerim canlı değilmi ?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13059202070808190681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-75440693311722359762014-06-03T11:10:06.280+03:002014-06-03T11:10:06.280+03:003-4 GÜNDÜR KEFİR MAYALAMAK İÇİN UĞRAŞIYORUM BİR TÜ...3-4 GÜNDÜR KEFİR MAYALAMAK İÇİN UĞRAŞIYORUM BİR TÜRLÜ AYRAN KIVAMINI ELDE EDEMEDİM. 2 ADET BEZELYE KADAR KEFİRİM VAR ONLARIN ETRAFINDA BİR KOYULAŞMA OLUYOR AMA SÜTE YANSIMIYOR BU KOYULUK BİR TÜRLÜ OLMUYOR. ACABA KEFİRLERİM CANLI DEĞİLMİ 24 SAAT BEKLETMEME RAĞMEN BİR TÜRLÜ KEFİR ELDE EDEMEDİM. SADECE 1 BARDAK SÜT KULLANDIM ACABA NEREDE YANLIŞ YAPIYORUM<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13059202070808190681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-88979714448653615892012-10-17T23:51:09.507+03:002012-10-17T23:51:09.507+03:00Yaklaşık bır yıldır kullandığımız kefi mayaları ar...Yaklaşık bır yıldır kullandığımız kefi mayaları artık çoğalmıyor, aynı koşullarda kullandık ama son 3-4 aydır hiç artmadı neden olabilir acaba?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-90552528602559836152012-06-15T11:36:38.346+03:002012-06-15T11:36:38.346+03:00Bahar, bekleyince neden yumusadigini biliyorum ben...Bahar, bekleyince neden yumusadigini biliyorum ben :) Ona ikinci fermentasyon deniyor. Su linkte, bak: http://culturedfoodlife.com/second-ferment-your-kefir-your-tastes-buds-will-thank-you-2/ . Ben lavantayla denemistim ve güzel olmustu.hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-81047635282597359852012-06-13T18:06:09.478+03:002012-06-13T18:06:09.478+03:00Cok sagol ! O cok eksi diye tutturdugum kefir bir ...Cok sagol ! O cok eksi diye tutturdugum kefir bir gun bekleyince biraz tadi yumusamis nasil olduysa. Yine de dukkan kefiriyle ayni degil. Dukkan kefirini cocuklar cok sevdi ya o yuzden bu ugrasim. Ev yogurdumu dukkan yogurdundan da guzel yapabiliyorum, kefirim de oyle olsun istedim. Bakalim belki birkac kez ardarda mayalarsam yumusar. Bir de kaynatip denedim, sanki kaynamis sut daha yumusak, ve baharbhttps://www.blogger.com/profile/00793815099055715108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-40648819123515357942012-06-12T13:14:50.019+03:002012-06-12T13:14:50.019+03:00Himm, sorunu tam anlamadim ama klorlu su kefirdeki...Himm, sorunu tam anlamadim ama klorlu su kefirdeki mikroorganizmalara zarar verir diye önerilmiyor. Suyu musluktan aldiktan sonra bir süre bekletmek (ama ne kadar bilmem) belki klor miktarini asgariye indirir. Biz cesme suyu iciyoruz ama oglum icsin diye sise suyu aliyorum. Ayni suyu kefir yikamak icin de kullaniyorum. Senin icin cok zor bir sey degilse arada bir kefir yikamak icin bir sise su alhindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-78866298413302055612012-06-12T13:11:30.761+03:002012-06-12T13:11:30.761+03:00Bahar'cigim selam :)
Kefir nelere kadir :)
Ci...Bahar'cigim selam :)<br />Kefir nelere kadir :)<br /><br />Cig süt: Sadece hijyenik sebeplerle kurmusum o cümleyi. Sen sütü aldigin yere, sürünün hastaliksiz oldugunun düzenli kontrol edildigine,vb,vb güveniyorsan , sütü aldigin yerin grubunda öyle demislerse kaynatma o zaman. <br /><br />Asil soru: Endüstriyel üretilen kefirin tadi daha genel gecer damak zevkine uyarlanmis sanirim. Gercek hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-10183830987681448252012-06-11T21:47:52.463+03:002012-06-11T21:47:52.463+03:00hah bir de klorsuz icme suyu konusu: amerikada mus...hah bir de klorsuz icme suyu konusu: amerikada musluk suyu icme suyu, ayrica su almiyoruz. evde bir filtreden geciriyoruz icimiz rahat olsun diye ama kloru filtreliyor mu emin degilim. kaynatip sogutmak klordan korur mu yoksa sadece mikrop varsa oldurmek icin mi?baharbhttps://www.blogger.com/profile/00793815099055715108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-77453566787674437142012-06-11T21:30:57.000+03:002012-06-11T21:30:57.000+03:00Sevgili Evren Hindiba :)
Email yazacaktim, dedim k...Sevgili Evren Hindiba :)<br />Email yazacaktim, dedim ki once dersimi calisayim da oyle yazayim, hindibayi mesgul etmeyeyim. <br /><br />Once bebegime kefir verdim onu soyleyeyim. Marketteki organik kefir, yedi sevdi, buyuk 4 yasindaki kizim da bayila bayila icti, tadi cok guzeldi hakikaten eksi degil kivamli yogurt tadi. Bebegimin ek gidaya cok yeni basladi, bir haftadir yulaf mamasi (oatmeal) baharbhttps://www.blogger.com/profile/00793815099055715108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-19636921794013816212012-05-23T13:50:16.916+03:002012-05-23T13:50:16.916+03:00Kulübe hosgeldin panduf'cugum :)Kulübe hosgeldin panduf'cugum :)hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-48583114105169507842012-05-23T13:33:16.839+03:002012-05-23T13:33:16.839+03:00Kefiri taktim kafama bu ara ve hemen aklima daha o...Kefiri taktim kafama bu ara ve hemen aklima daha once bundan bahsettigin gelmisti. Sular seller gibi okudum. Bir dostumdan istedim. Yakinda gelir ve bende insallah basaririm kefir mayalamayi. <br />Sevgilier.paNDufhttps://www.blogger.com/profile/15231090583428458253noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-23922840895087177302008-07-14T18:51:00.000+03:002008-07-14T18:51:00.000+03:00Yaban,Senin ve Sanem'in yorumlarından anlıyorum ki...Yaban,<BR/>Senin ve Sanem'in yorumlarından anlıyorum ki Türkiye'deki hazır kefir pek lezzetli bir şey değil. Benim burada alıp içtiğim, biraz tuz da eklenince pekala ayran niyetine içilebilecek lezzetli bir şey. Hatta şu an kendi yaptığım kefire oldukça yakın diyebilirim tadı.hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-88713285099446877012008-07-13T15:35:00.000+03:002008-07-13T15:35:00.000+03:00YAzını okudum, çok güzel ve bilgilendiriciydi. Bir...YAzını okudum, çok güzel ve bilgilendiriciydi. Bir gün kefir taneciğiyle karşılaşırsam hemen alıp evde de deneyeceğim, hiç gözüm korkmadı. :) Ama şimdilik beni sadece kefir içicisi yaptın Evren, ki bu da harika bir şey, ayrıca sağol. Geçen gün aldığım kefiri tüketiyorum. Gerçekten tadı ayrana benziyor fakat TR'deyken ilk hazır kefir çıktığı sıralarda denemiş ve tadını iğrenç bulmuştum. Tüm kefiriyabanhttps://www.blogger.com/profile/13433502323736513630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-65190153402775393712008-07-13T14:07:00.000+03:002008-07-13T14:07:00.000+03:00Arkadaşlar,Yazıdaki bilgilerden faydalanmanıza sev...Arkadaşlar,<BR/>Yazıdaki bilgilerden faydalanmanıza sevindim. Bence yoğurt mayalamaktan daha basit kefir mayalamak. Benim detaylı tarifim göz korkutmasın :))hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-35063450286780551322008-07-12T22:23:00.000+03:002008-07-12T22:23:00.000+03:00Bir ara ben de pek merak saldıydım ya öldürdüm gal...Bir ara ben de pek merak saldıydım ya öldürdüm galiba mayamı. Yeniden bulursam ve sabit bir yaşamım olabilirse devam edeceğim (zor gibi ya!)Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-53098194772125183192008-07-11T17:26:00.000+03:002008-07-11T17:26:00.000+03:00annecim!.. evren emeğine sağlık, bu ansiklopediyi ...annecim!.. <BR/><BR/>evren emeğine sağlık, bu ansiklopediyi okumak üzere tekrar geleceğim, eminim çok şey katacak bana, teşekkürler.. <BR/><BR/>yabanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-84985575202848485322008-07-11T15:20:00.000+03:002008-07-11T15:20:00.000+03:00Ciddi bir sabir ve emek istiyor bu üretim. Iyi bir...Ciddi bir sabir ve emek istiyor bu üretim. Iyi bir teorik temelin gerekliligi de senin arastirmalarinla kanitlaniyor. Simdi pratigini de yapiyorsun pekistirmek üzere :))<BR/>*<BR/>Su an kendimde bu üretim gücünü göremiyorum, ama bir gün neden olmasin diyerek acik deneysel kapimi da birakmak istiyorum. Amaaaa, bizim eve kola, sprite vb. gibi bol sekerli icecek girmez!! Kefir girer :)) Evde ayçobanıhttps://www.blogger.com/profile/15017046607734116962noreply@blogger.com