"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Pazartesi, Temmuz 12, 2010

Parlak fikir...ama çok geç...

Son bir haftadir "mevsimin nimetidir" deyip bir sürü kiraz yedik mi? Yedik!
Hatta hızımızı alamayıp şu nefis şeyi yaptık mı? Yaptık!

E, peki çekirdeklerini niye çöpe attık?
Neden aklımıza kiraz çekirdeklerinden sincaba hem bir sıcak torbası, hem de bir oyuncak bebek yapmak gelmedi?

Tüh!

Sen unutma, oldu mu değerli okuyucu?

12 yorum:

  1. Boyle kiraz cekirdeklerinden yapılan sıcak torbası, nasıl ısıtılır Evren? Niye aklım ermedi benim buna ?

    YanıtlaSil
  2. benim annem de bissürü topladı tek bir tanesi bile çöpe gitmeden..
    o da ıhlamurun içine katıyo ödem söktürüyomuş diye.. çok faydalı bişeymiş

    YanıtlaSil
  3. Burcu,
    Hatirlattigin iyi oldu. Kumas elbette isiya dayanikli olmali. Eger dayanikliysa, mikrodalga firinda, kalorifer üstünde (uzun sürede) veya klasik firinda cok düsük ayarda isitmak mümkün. Burada cok yaygin kullanilan bir yöntem, ben de cok kullandim "kiraz cekirdegi yastigi"ni.

    YanıtlaSil
  4. Funda,
    tam Burcu'ya yanit yazarken geliverdi yorumun. Ne güzel caldin kapimi :) Kirazin sapi icin buna benzer bir sey söylerlerdi. Cekirdeginde de mi varmis öyle bir etki?

    YanıtlaSil
  5. harika fikir dusunmesi bile guzel kiraz cekirdegi yastigi:) halen kirazim var cekirdekler biriktirilecek yastik yapilacak! bitti mi orada kirazlar? afiyet seker olsun

    YanıtlaSil
  6. Kirazi bir bulsam... aaah ah.. gidip ananas yiyeyim bari.

    YanıtlaSil
  7. Askolsun Evren!! Pazar gunu kiraz yerken konustuk ve ben Evren kimbilir neler uretmistir diye de ayrica gecirdim kafamdan. Neyse aslina bakarsan kiraz mevsimi daha yeni basliyor, henuz bir sey kacirmadin(k) :))

    YanıtlaSil
  8. Beste,
    Kirazlar bitti gibi ama belki yine gelir. Bu kez unutmam :)

    Selen,
    Seni anliyorum ;)

    Ayca,
    Bana ne oldu bilmiyorum. Bir unutkanliktir gidiyor. Daha neleri unutuyorum, bir bilsen. Öncelikler degisti galiba. Bizim burada kiraz gecen hafta coktu, bu hafta azaldi. Yine gelir sanirim.

    YanıtlaSil
  9. Ben gecen haftasonuna kadar Turk kirazlarindan aldim, baska da yoktu zaten ve cok cok da pahaliydilar aslinda. Bugun bir arkadasim kendi bahcesinden harika kirazlar getirdi, mmmmm :) cevrede goz koydugum ;) agaclar da hazirlar ustelik asirilmaya. Merak etme, gelecekler pazara.

    YanıtlaSil
  10. Peeeeh Evren, niye daha once hatirlatmadin yahu! Beste'nin tatlisindan ben de yaptim. Onun cekirdeklerinden minik bir yastik cikardi! Tuh. Simdi visne zamani, ayni sey olur mu, yoksa kurtlanir mi acaba?

    YanıtlaSil
  11. Ayca,
    Bizim burada da var kiraz agaclari ama daha tam olgunlasmisken dalinda kurtlaniveriyorlar. Cok yagmur aldiklarindan belki. Sizin orada ilginc bir mikro klima oldugundan bahsetmistin sen. Belki sizinkiler daha cok günes görüyordur.

    Dilek,
    Visneyi hic duymadim ama isiyi tutma özelligi bakimindan cok da farkli olmasa gerek kiraz cekirdeginden. Ve cekirdekleri bir iyice yikayip temizlersen kurtlanmaz saniyorum.

    YanıtlaSil
  12. çekirdeği hakkında bir bilgim yok ama sapı çok faydalı diye biliyorum evren..denemekte fayda var tabi..doğada hiçbişey atık değil aslında değil mi..mesela zeytin çekirdeğinin de mide rahatsızlıklarına birebir olduğunu okumuştum. miden ağrıyorsa bir zeytini çekirdeğiyle birlikte lüpletiyosun miden ağırmıyor..
    aaa bir de salatalıkla ilgili bir yazı vardı dur onu bulursam da gönderiyim sana.

    YanıtlaSil