"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Pazartesi, Kasım 29, 2010

Cümle icinde de fena durmuyor!

Vejeteryan degilsiniz ama et tüketiminizi minimumda tutuyorsunuz. Nadiren, sartlar öyle gerektirdigi icin, ortama uymak amaciyla et yiyorsunuz. Eti beslenmenizden tamamen cikarmayi beceremiyorsunuz (ya da bunu zaten istemiyorsunuz) ama bugünkü anlayis ve ölcülerde et tüketimini de sacma buluyorsunuz.

Yaftalari sever misiniz bilmem ama bizim gibilere "flexitarian"  deniyormus. Hani iki arada bir derede kalmisligin huzursuzlugunu yasiyor; kendinizi hem etyemezlere, hem de bir ülkenin hayvan irkina kiran girmesine sebep olanlara bir türlü anlatamiyorsaniz, bilin diye söylüyorum.

"Sagolun almayayim , flexitarian'im ben"

Güzel, güzel, cümle icinde de hic fena durmuyor...

10 yorum:

  1. Yazıyı okuyanların arasında buna en çok sevinen ben olacağım sanırım. Yuppiii, bizim de bir adımız var artık :P
    Vallahi ben çocuklarla birlikte yeme "zorunluluğu" dönemi bittikten sonra en kısa zamanda böyle birşeylerin adını koymak istiyorum ama... Bu vejetaryen olur, raw food olur, pescetarian oluuurrr... Bakalım... Çocukları vejetaryen besleme sorumluluğunu alamıyorum ne yazıkki henüz. Belki ileride.

    Zeynep

    YanıtlaSil
  2. :) cok güzel bir bilgi..
    ben annemin evine gidince flexitarian... Kendi evimde Pescetarianım... :))

    YanıtlaSil
  3. Yazmasi,okumasi zor ama ben suyum demek adina iyi :) Diger yandan, etten insani tiksindirdiler, ozellikle bu sene! Becerebilsem ve ozlemesem vegeterian olacagim. Ama Ingiltere'de beceremedikten sonra burada zor :(

    YanıtlaSil
  4. a ha! ben! Flexitarianmisim ben de! Gerci "flex" koku cok hosuma gitmedi ya, kim nereye cekerse oraya, ruzgar nerden eserse oraya, karaktersiz birsey gibi sanki. Ama zaten bu davranis sekli de oyle aslinda. Neyse, ben gene kimseye soylememeye, "canim et yemek istemiyor", " o hayvanciklarin katledilmesini icim kaldirmiyor bugun" demeye devam edeyim. Benim gibilerin bir suru oldugunu ve hatta bir isimleri oldugunu bilmek icten ice vicdanimi rahatlatsin. Sagol Evren :)

    YanıtlaSil
  5. Yalniz olmadigini bílmek ne güzel! Bu kadar kisi dernek bile kurariz biz :)

    YanıtlaSil
  6. :)))
    biz buna ''toterjeniz ''diyorduk ama yıllardır...
    dr bir arkadaşımızın tatvana tayini çıkmıştı...gittiğinde onu lokantaya tepsi kebabı yemeye götürürler... ama o kadar pisdir ki etraf...
    sağolun ben et yemiyorum der kaçış olaraktan...
    ''hım anladık dr bey siz toterjensiniz'' der yanındaki...
    yıllardırda toterjendik biz :(((
    ismi olmasına sevindim...

    YanıtlaSil
  7. :)) Bak bu toterjen de güzelmis, keske bilseydim önceden...

    YanıtlaSil