tag:blogger.com,1999:blog-32077173.post2345533738648758164..comments2023-10-23T15:21:57.889+03:00Comments on basit bir yaşam...: Yogurt: Yol aliyoruz...hindibahttp://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-79830730272798993142011-12-16T12:12:54.942+02:002011-12-16T12:12:54.942+02:00Benim de aklima geldi ama bugünün ekmeklerinde ger...Benim de aklima geldi ama bugünün ekmeklerinde gercek maya yok ki...hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-89152738192886042562011-12-15T19:22:30.121+02:002011-12-15T19:22:30.121+02:00Ben de merak ettim simdi :) Yogurt yapilacak sutun...Ben de merak ettim simdi :) Yogurt yapilacak sutun uzerine mi birakiliyor? Temas ediyor yani... O zaman ekmegin mayasindaki bakteriler ile yogurdunkiler kardes mi acaba?Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-84170466635868592862011-12-15T14:04:11.130+02:002011-12-15T14:04:11.130+02:00ilginc. ekmek, sütü cektigi icin kivamli tutmasini...ilginc. ekmek, sütü cektigi icin kivamli tutmasini mi sagliyor yoksa baska bir islevi mi var acaba?hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-66323595321134234392011-12-14T22:18:06.574+02:002011-12-14T22:18:06.574+02:00yoğurt yapmaya oğlumun ek gıdaya geçişiyle birlikt...yoğurt yapmaya oğlumun ek gıdaya geçişiyle birlikte başladım. annemden öğrendiğim bir püf noktayı paylaşayım, yoğurt tutmadığı zaman, ki benim de başıma çok kereler geldi, üstüne yoğurt mayalanan kasenin büyüklüğüne göre yarım ya da bir dilim ekmek koyun mayalanmaya bırakın. kesinlikle tutuyor :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-64662793797141448282010-10-02T01:11:37.606+03:002010-10-02T01:11:37.606+03:00@Munevver hanim tuh :) Sizden maya da asirirdim bi...@Munevver hanim tuh :) Sizden maya da asirirdim bilseydim :)<br /><br />Evren, kullandigin iki sutun pastorizasyon yontemleri ayni miydi? Zira ya yontemlerle ilgili bir sorun var ya da icine birseyler katiyorlar! Yillardir ictigim, kullandigim marka bile ozele gectikten sonra cizgi degistirdi, eski tadini, kokusunu bulamaz oldum onun da. Kullanmaz oldum haliyle! Ingiltere'ye bir gittim, Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-90893231577139385272010-09-30T13:15:08.631+03:002010-09-30T13:15:08.631+03:00Burcu,
:)
Meyvelitepe,
Ben bir de üstelik ogluma ...Burcu,<br />:)<br /><br />Meyvelitepe,<br />Ben bir de üstelik ogluma probiyotik yogurt yediriyorum zaman zaman. Fakat kokusunu biraz tuhaf buluyorum, itiraf etmek gerekirse...<br /><br />Nalan,<br />Sen de cam kavanozda mayaliyorsun yani. Ben de bu son denemelerimi camda yaptim. Basarisina etkisi var midir bilmem ama buzdolabindan bana bakan ev yapimi yogurt kavanozlari hosuma gidiyor :)hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-56823293482915839252010-09-30T11:19:41.231+03:002010-09-30T11:19:41.231+03:00benim sütçüm Aysun, biliyorsun kesin.
süt geldiğin...benim sütçüm Aysun, biliyorsun kesin.<br />süt geldiğinde kaynatıyorum ama fokur fokur değil. sonra kavanozlara paylaştırıyorum, uygun ısıya gelince de mayamı çalıyorum.nalanhttps://www.blogger.com/profile/09882210895991439176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-35158050921436174042010-09-30T02:59:01.593+03:002010-09-30T02:59:01.593+03:00Yoğurt işinde mayanın önemi çok büyükmüş. Münevver...Yoğurt işinde mayanın önemi çok büyükmüş. Münevver hanım bana maya göndermiş, nihayet yoğurt tadında bir yoğurt yapabildik. Öncekiler fazla tatlı oluyordu. Buradan Münevver hanıma bir kez daha teşekkür ediyorum.<br /><br />Hazır yoğurtlardan mayaladığımız yoğurt bir acayip olunca üretici bir firmaya bunun içinde ne var diye sormuştuk, onlar mayalama aşamasında katkı maddeleri değil ama laktik Meyvelitepehttps://www.blogger.com/profile/03173530165495196452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-18366366361035413562010-09-29T21:53:46.413+03:002010-09-29T21:53:46.413+03:00böyle bilge kadınların arasında, bi yogurt tarifi ...böyle bilge kadınların arasında, bi yogurt tarifi vermişim, hem utandım hem de kendimi acaip hissettim. :)<br /><br />teşekkür ederim.<br />yorumsuz kalamadim..Brajeshwarihttps://www.blogger.com/profile/00141576983982145164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-7340395774178963302010-09-29T18:26:35.042+03:002010-09-29T18:26:35.042+03:00Beste,
Link icin sagol. Epey bilgilendirici. Yalni...Beste,<br />Link icin sagol. Epey bilgilendirici. Yalniz ben mutfakta elde termometre ile calisamiyorum pek. <br /><br />Nalan,<br />Senin sütcünü biliyorum galiba :)<br />Sen kaynatiyor musun peki?hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-33461373365309046242010-09-29T16:24:32.882+03:002010-09-29T16:24:32.882+03:00ne şanslıyız biz diyorum da başka bir şey demiyoru...ne şanslıyız biz diyorum da başka bir şey demiyorum.<br />1,5 yıldır çiğ sütten düzenli olarak mayalıyorum yoğurdumu.nalanhttps://www.blogger.com/profile/09882210895991439176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-81278975335536729842010-09-29T14:34:17.092+03:002010-09-29T14:34:17.092+03:00birde su yaziya bak istersen farkli bir metot ama ...birde su yaziya bak istersen farkli bir metot ama kivami tutturuyor ve sut faydasini kaybetmiyor http://artizanpeynirci.blogspot.com/2009/10/yogurt-yapalm.html?showComment=1277167352733#comment-c5979990660409871284bestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-10515973821545109402010-09-29T10:54:40.241+03:002010-09-29T10:54:40.241+03:00Sarya,
Gercekten cok sanslisiniz!Öyle olunca süt f...Sarya,<br />Gercekten cok sanslisiniz!Öyle olunca süt fazla nazlanmadan, bu tür inceliklere fazla kafa yormadan mayalaniyordur. Imrendim size :)hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-55795248039487388162010-09-29T10:52:10.827+03:002010-09-29T10:52:10.827+03:00Red Riding Hood,
O eski yogurtlari galiba hic tutt...Red Riding Hood,<br />O eski yogurtlari galiba hic tutturamayacagiz. Biz ne mucize olduklarini anlamadan yanimizdan gecip gitmisler. En azindan buradaki yogurtlarla ve sütlerle elde edebilecegim en iyi sonucu alabilecegim sanirim.<br /><br />Münevver Hanim,<br />Bin kere sagolun. Siz o itiri da, bu yogurdu da ulastirmis kadar oldunuz bana. Bugün ayni yogurttan bir daha aldim, bir kez daha hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-40506211451955309922010-09-29T10:02:41.077+03:002010-09-29T10:02:41.077+03:00Evren sut tozu trick'i yaptiklarini ben dusunm...Evren sut tozu trick'i yaptiklarini ben dusunmuyorum pek, en azindan Almanya icin cunku sut ucuz bu ulkede. Kaldi ki sut tozunu kullanmak sanayi icin ekonomik degil, baska bir trick'dir belkide :) bilemiyorum. Ben yogurdu satin aliyorum ve bu yogurdu bulana kadar da epey bir yogurt tukettim. Yani bir anlamda test ettim onayladim!! Senin ciddiyetin ve istikrarina sapka cikariyor ve onunde ayçobanıhttps://www.blogger.com/profile/15017046607734116962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-54504151975412021782010-09-28T20:15:53.946+03:002010-09-28T20:15:53.946+03:00Ben sizlerden daha şanslıyım. İstediğim zaman yeni...Ben sizlerden daha şanslıyım. İstediğim zaman yeni sağılmış süt alabiliyorum. kaynatıp birgün buzdolabında bekletiyorum. üzerinde biriken kaymağı alıyorum kahvaltıda yiyoruz. sütü tekrar ılıtıp mayalıyorum. açıkçası çok üzerinde durmuyorum alalade mayalıyorum tutturuyor muyum eh işte. süt güzel olunca yoğurt da lezzetli oluyor.saryahttps://www.blogger.com/profile/02666905522138254450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-29886068805678439872010-09-28T19:13:17.625+03:002010-09-28T19:13:17.625+03:00kivami istediginiz gibi oluyor ama biliyorsunuz ka...kivami istediginiz gibi oluyor ama biliyorsunuz kaynayinca faydali bakteriler oluyor, en iyisi cig sutten yapilaniymis da her halukarda marketten alinan yogurttan daha iyidir. ha gayret az kaldi:)bestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-20041618091919204412010-09-28T15:34:56.420+03:002010-09-28T15:34:56.420+03:00Ben de en güzel yoğurdumu Burcu'nun yöntemiyle...Ben de en güzel yoğurdumu Burcu'nun yöntemiyle mayaladım. Artık hep aynı yolu izliyorum. Burcu için üç kere: sağol sağol sağol !!!Selenhttps://www.blogger.com/profile/02649267611681763881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-84529359855365450912010-09-28T12:50:24.522+03:002010-09-28T12:50:24.522+03:00Ulastırma imkânı olsa da sana yıllardır kullandığı...Ulastırma imkânı olsa da sana yıllardır kullandığımız mayadan verebilsem. Şimdi o hoşuna giden ( kaldıysa ) yoğurttan mayalık ayırıp yoğurt dene bakalım, o da ayni güzellikte olursa devam edersin. <br /><br /> Uzun sürede mayalanırsa yoğurt daha ekşi olur. <br /><br /> Süt soğuk olursa maya tutmaz. O zaman da sıcak su dolu bir kabın içine oturt, biraz beklet. Çıkarıp tekrar sar. Katılaştığını munevverhttps://www.blogger.com/profile/06489302200578470213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-32077173.post-57873527220162628382010-09-28T12:19:24.955+03:002010-09-28T12:19:24.955+03:00Ege'de ailemin yaptığı mayaladığı yoğurtları b...Ege'de ailemin yaptığı mayaladığı yoğurtları bir türlü tutturamıyorum bende. Bi şekilde ya tadı ya şekli kıvamı olmuyor. Sütten kaynaklanıyor ve mayaladığmız yoğurdun kalitesi. Sonunda tadı ve kıvamı elde ettiğnize sevindim. Bu hafta bende deniyeceğim tekrar.SevgilerimleAnonymousnoreply@blogger.com