"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Cuma, Ocak 04, 2008

Hakkımdaki gerçekler...

Ayçobanı beni ebeleyip sobeledi. "Hakkındaki gerçekleri biiiiir bir sayıp dök bakalım" dedi.
"Peki" dedim ben de.

Buyrun :

1. Hakkımdaki ilk gerçek: Annemin verdiği bilgilere göre çok erken yürüyüp biraz geç konuşmuşum. O zamandan beridir çok yürür, az konuşurum.

2.Hakkımdaki aleni gerçek: Evliyim, şimdilik evdeyim, "dünyalardan tatlı"nın annesiyim :)

3.Hakkımdaki gizli gerçek: Evet,itiraf ediyorum, o müzik setini bozan da bendim. Çocukluğum kırıp döktüklerimi saklamak, ortaya çıkanlarda kendimi savunmak ve lakin başarılı olamamakla geçti. N'apıyım, sakarım işte...

4.Hakkımdaki tuhaf gerçek: Katmerli gurbette yaşamama rağmen deli gibi uçuş korkum vardır. Mümkün olsa uçağa hiç binmemeyi tercih ederdim. Uçağın sağ salim yere inmesi için biricik şartın; benim yol boyunca korku içinde, hiç gevşemeden oturduğum koltuğa yapışmam olduğuna dair tuhaf bir fikrim vardır. Uçak kazalarına ait haberleri okumam, izlemem, dinlemem. Yanımda anlatanı sustururum.

5. Hakkımdaki acı gerçek: Mutfakta vakit geçirmeyi ve yeni şeyler denemeyi çok sevmeme rağmen berbat bir aşçıyımdır. Yaptığım bir şey lezzetli olursa ben bile şaşırırım. O derece yani...

6. Hakkımdaki sevmediğim gerçek: Bir şeyi aklıma geldiği anda yapmamak için kendimi güç tutarım. Gece yarısı olsa dahi... Biraz dur, bi soluklan, bi daha düşün, belki aklına bi şey daha gelir, değil mi? Nerdeeeee....( 6.5 Hakkımdaki sevdiğim gerçek: Bununla biraz çelişse de, bir kez karar verip işe girişince yavaaaaş yavaaaaş çalışmayı severim. Aceleye, germeye ne gerek var? Şöyle sakin sakin, koşturmadan...)

7. Hakkımdaki son gerçek: Çok soru sorarım. Bazen yanıtını bildiğim halde sorarım. Bazen insana bildiğini unutturacak türden sorarım. Bazen bayıltana kadar sorarım. Eşime sorabilirsiniz :))) (Bu yedinciydi, değil mi; bitti yani şimdi, değil mi? Şimdi n'apıcaktık?)

Haaa! Hatırladım...
Mrl'ciğim, senin hakkındaki gerçekleri dinlemiş miydik?

8 yorum:

  1. Ben de uçmaktan çok korkarım, ve uçuş boyunca mümkünse hiç yerimden kalkmam ama inadına heyecandan tuvaletim gelir hep :)Ve ben senin tersine bütün uçak haberlerini tüm ayrıntısına kadar dinler öğrenirim, sonra korku dolu bir şekilde yola çıkarım ühühü :( Ne yapıp da yensek bu korkuyu acaba...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Yeşim,
    Yenmek için değil ama hafifletmek için bir iki şey işe yarıyor bende. Derin derin nefes alıp vermek, koridor tarafında oturmak, yolculuk boyunca çay-kahve içmemek, vb. gibi. En azından yalnız değiliz :) Bir çok başka kişide de olduğunu tahmin ediyorum.

    Selamlar ve daha az gergin uçuşlar :))
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Günler sonra nete girince geç haberin oluyor herşeyden işte... Mailini de şimdi gördüm zaten...

    Uçak konusunda korkuyu yenmek için kuzenim doktor yardımı aldı ve çok işe yaradı.Sık sık Amerika'ya uçmak durumunda olan birinin bunu yenmesi çok iyi oldu.Dr. evde heryere uçak resimleri koymasını istemişti :) Başka detay hatırlamıyorum...

    Yemek konusunda kötüsün demek :)
    Ama dondurmada iyisin değil mi?

    İlk fırsatta yazacağım ebe-sobe mi bende :)

    Sevgiler
    ~mrl~

    YanıtlaSil
  4. Evren ciğim sanırım benim de en gıcık olduğum özelliğim aklıma geleni hemen o an bütün imkansızlıklara rağmen yapmaya kalkışmak olması...Beni değil de çevremdekileri bayağı zorluyor :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Evren, cok tesekkür ederim oyunun pasini böylesine güzel bir anlatimla devraldigin icin :)) Simdi kacirdigim diger yazilarini da zevkle okuyacagim, hem de seni biraz daha tanimis olarak!!

    YanıtlaSil
  6. Mrl,
    Demek doktor yardımı işe yarıyor. Belki ben de düşünebilirim...

    Dondurmada iyiyim ama o karın doyurmuyor ne yazık ki... :))

    Hande,
    Çevrediler de tutmasa daha neler yapacağız kimbilir :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ayça merhaba,
    Şimdi gördüm mesajını...
    "Nerelerde acaba? Ne Clark Kent'im ne Superman dedikten sonra hiç sesi çıkmadı" diye düşünmekteydim tam da...Geldiğine sevindim :))
    Keyifle okumalar...
    Evren

    YanıtlaSil
  8. 1,5,7 hic uymuyor.2 evet sakarim,3 hele 6 cuk oturuyor. Ucagin nasil uctugunu hala anlayamayan biri olarak koltuga siki yapisanlardanim ozellikle kalkislarda:)

    YanıtlaSil