"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Pazartesi, Ekim 12, 2009

Leylak. Sirasi mi simdi?


Yanindan gelip gectigim bütün leylak agaclarinda meyve veya tohum görmeye calisarak gecti bu yaz. Baharda leylak agaci bol bir sokakta oturduk gecici olarak. Aklima takilmasi ondan. Dün sincap parktaki basketbol sahasinda durup biraz oynamak istemeseydi, sahanin kösesindeki leylak agacini da göremezdim sanirim. Artik biliyorum leylak tohumlari neye benzer :)


Eksem filizlenmez, filizlense cok büyümez, büyüse de cicek acmaz diyor bir yanim. Diger yanim topraktan basini kaldiran her tohum icin deli oluyor. O deli yanimin sözünü dinleyecegim galiba :)

Fotograf: Zanthia

4 yorum:

  1. hemde nasil mis gibi kokar leylaklar:) Normandiya'da da pek yagin hemde mor; mavi ve beyaz leylaklar var. Birgun sahibi olacagim bahcemin ilk misafirlerinden olacak kendileri simdilik hayaliyle idare ediyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Beste,
    sizin de benim gibi "henüz" varolmayan, ama kafanizda detaylarini tasarladiginiz, neresine ne ekip dikeceginizi planladiginiz bir hayal bahceniz var sanirim. Sakin manolyayi unutmayin! :)

    YanıtlaSil
  3. Evet yerinde tahmin :) Hayali bahceme bitkileri, cicekleri seciyorum simdiden. Tabiki kocaman guzelim manolya agaclari var hatta o kadar kocamanki ustune romantik bir salincak bile kurabiliyoruz:) yasemin var sonra baygin baygin kokan aksamustleri tum bahceyi saran kokusuyla...

    YanıtlaSil
  4. Ah, evet, yasemin de var tabii :) Ve begonvil de... ;)

    YanıtlaSil