"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Cuma, Aralık 24, 2010

Katla ve oyna!


ORIGAMI Kinderspiele: falten - spielen - staunen
Gabriele Blobelt
Nice Papers Q-Verlag , 2010

Bu kitabi kütüphanede buldum. Tam aradigim seydi. Origami teknigiyle, katlayip kenara koymak ya da seyretmek icin bir seyler degil, sincabin hosuna gidecek türden oyuncaklar yapmak istiyordum. Bu kitabin konusu tam olarak bu. Icinde cok bilinen ziplayan kurbaga, kanatlarini cirpan kus, ucak vb. yaninda daha önce hicbir yerde görmedigim 4 ve 6 köseli kagittan topaclar, takla atan atlar ve benzeri ilginc seyler var. Fotograflar hos, temel katlama tekniklerine de yer veren tarifler yeterince aciklayici. Her birinin yanina kac yas icin uygun oldugu yazilmis. 3 yasinda cocuklarin katlayabilecegi oyuncaklar bile var. Topaclar basta olmak üzere kitaptaki hemen hemen tüm oyuncaklari denedim. Bir operasyon sebebiyle 15 gün evde ve tercihen yatakta kalmasi gerek sincaba her gün birer tane cikarip verdim. Ilacimiz oldular :)


5 yorum:

  1. Çocukların böyle yetenek gerektiren işlere yönlendirilmesi çok hoşuma gidiyor.Zamanla alışıyorlar eğer üstüne düşerlerse ve çoık iyi iş çıkarıyorlar.Origami sanatını bende çok severim.
    Sevvgiler

    YanıtlaSil
  2. Bu sene büyük oğluşa origami partisi yapmayı düşünüyorum ben de. Ta kendi çocukluğumdan kalma bir küçük kitap var, biraz piyasayı araştırayıö bakayım yenilerini bulabilir miyim diye.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun Evrencim...Origami bende çok severim. Sincapyus yaptikça belki fotograflarini paylaşırsın bizimle de...

    öpüyorum ikinizi de...

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun Evren! Origami benim de favorim. Bizimkinin de yaşı gelsiiin :)

    YanıtlaSil
  5. Milliyet yayinlarindan cikmisti boyle bir kitap ben cocukken. Babam da kuzenime almisti. Bana almamisti :P Kuzen yillarca sakladi o kitabi, taaa ki depremde evleri yikilip, kitap da orada gidene dek. Ama gecenlerde sordum, daha once senin yayimladigin kurbaganin nasil yapildigini ogrenmemis! Babam yapmis hep ona :) Simdi de olsa ve bocugume yapabilseydi keske...

    YanıtlaSil