"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Cumartesi, Ocak 01, 2011

Eglendiniz mi?

Yeni yiliniz da kutlu olsun bu arada.
Eglendiniz mi?

Biz pek eglenmeyi beceremeyen insanlariz. Bu ülkeye ilk geldigimiz yil Kasim'dan itibaren baslayan tatil-bayram havasi basimi döndürmüs ve nihayet 31 Aralik geldiginde ben artik aklim iyice karistigindan mükellef bir yilbasi sofrasi hazirlamayi unutmustum. Esim yilbasi aksamini kastederek "Cumartesi aksami ne yiyecegiz?" diye sorunca  ben "kuru fasulye düsünüyorum" demistim. O da "peki" demisti. Öyle bir adamdir cünkü. Cumartesi aksaminin yilbasi aksami oldugunu farkettigimde cok gecti. O yil yeni yila kurufasulye - bulgur pilavi esliginde girdik. Bu bende bir kirilim yaratti. Artik ne yaparsam yapayim yilbasinda tam anlamiyla adet olmus türden bir sofra kuramiyorum. Bu yil da nasil olduysa, on gündür ha bugün, ha yarin diye planladigim kapuska yemegini denk getirip dün pisirmeyi basardim. Yilbasi aksaminda kapuska yemisliginiz var mi?

Diyorum ya, biz eglenmeyi beceremeyen insanlariz.
Nitekim saat 12'yi vurunca da havai fisek patlatanlarin görgüsüzlügünden, yarattiklari cevre kirliliginden, kuslari nasil korkuttuklarindan falan bahsediyorduk. Oglumuz bile böyle. Sabah ayni konu konusulurken "kirpiler de korkar...ve sa sü süler de (salyangozlar da)" dedi. "Bööle evlerinin icine kaciverirler..." dedi. Kirpiler benim aklima gelmemisti, bak.

Armut dibine düsüyor nitekim.

6 yorum:

  1. O kadar yorgundum ki uyumuş kalmışım saat 10 suları oğlancıkla beraber :)))
    Kapuska mı :)))
    Gündüz kutladık biz yeni yılı sizin önceki postlarınızdan bolca ilham alarak...(link verdiğiniz diğer arkadaşlarada teşekkürler ayrıca)
    Kardeşimle güzel kağıttan süsler hazırlayarak onların bahçedeki erik ağaçlarını kullanarak ...çocuklarla beraber astık ...bolca yaprak serptik çocukların üzerinden...Bolcada kum oynadık ...koşduk zıpladık...
    Eğlendik biz :)))

    teşekkürler güzel paylaşımlarınız için tekrardan...

    mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  2. Biz de BBC'de canli yayinlanan Londra'daki hava fisekleri izlerken arkadaslarla, ettiler icine atmosferin diye hayiflandik. Insanin neselenmek icin dis guclere ihtiyac duymasi aslinda nasil bir zayiflik.

    YanıtlaSil
  3. Yerim ben o sincabi! Kiyamam da o guzel saf yuregine!

    Havaifisek konusunda kesinlikle katiliyorum sana. Ingiltere'deki Guy Fawkes Day'dan basliyor bir de! Cambridge College'lerinin mezuniyet torenlerini de say, yilin her mevsimi, her daim yasamisligimiz var. Turkiye'ye geldik, dugunlerde adet olmus, cuvalla parayi havaya ucurmak, bunun gorgusuzlugu ile bam gum... Bizimki korkuyor bir de! Anne pat dedi, demesin, pat yapmasin diye geliyor :((((

    Niye kapuska olmasin :) Hele bir de insan ozlemisse, sumakli, biberli, oh mis :)

    YanıtlaSil
  4. Canim kapuska istedi okuyunca yahu. Oh, afiyet olsun. Yeni yiliniz kutlu olsun :)
    Soruya gelince, biz cok eglendik. Coook kalabaliktik, yedik, ictik, sarkilar soyledik, gobek attik, saat 12 oldugunda sebepsizce birbirimize sarildik. Guzeldi :)

    YanıtlaSil
  5. İlahi ne güldüm.. ama katılmamak da elde değil. Eğlenmek zorundaymışsın duygusu beni çok geriyor, normal bir gece de daha çok eğeleniyorum sanki

    YanıtlaSil
  6. biz evdeydik,cocuklar uyudu her zamanki saatlerinde,ben de 12ye dogru koltukta sizmisim :)
    Kapuska guzeldir ve faydalidir. Son iki senedir dikkat ediyorum ama benim de oyle "cins" yemekler pisirdigim olmustur yilbasinda :)

    YanıtlaSil