"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Çarşamba, Haziran 01, 2011

Isterdim ki, su yazinin tamamini buzdolabinin üzerine yapistirip, her gün yanindan gecerken gözüme sokmam mümkün olsun. Fakat insan en azindan su cümleyi her daim aklinda tutmali:

"Clutter is a manifestation of a) holding onto the past and b) fear of what might happen in the future."

"Biriktirdiklerimiz a) sıkı sıkıya gecmise tutunup kalmanın ve b) gelecekte neler olabileceginden korkmanin tezahürüdür."  

Arayip taradim; evde sincabin 3 aylikken giydigi coraplar ve "bir gün kesin lazim olur" diye istifledigim dergi yazilari dahil bu iki sebep disinda biriktirilmis hicbir sey bulamadim.  

Unutmaktan ve bilinmezden korkmamayi ögrenmek. Yanit bu mu?

5 yorum:

  1. Çok etkileyici gerçekten.. Buzdolabının üstüne asmak güzel fikir :)

    YanıtlaSil
  2. ne kadar guzel gozlerin senin, icimi aydinlattin yine...

    YanıtlaSil
  3. Ben de biriktirdiklerimden arınmaya çalışıyorum yavaş yavaş. Herşey çok ağır gelmeye başladı üzerime :)

    YanıtlaSil
  4. Himm pirtici birisi olarak ben eskileri gecmisim, tarihim olarak goruyorum. Yasadiklarimdan bir iz, gelecege bir tohum. Onlari bulana isik... O sebeple bu sozler guzel ama... diyebiliyorum. Cunku yarin kizim sordugunda ona birseyler anlatirken bak bu iste deyip onune koymak istiyorum. O isterse gordukten sonra atabiliriz ne gam... Ama yarina saklamak isterse de onun. Bir cesit miras... Babaannem bana hep tasindiklari evi anlatirdi. Babamin kucuklugunu, komsularini, kendi cocuklugunu. Pek cok kitabim oldu ama o anlattiklari hepsinden degerliydi. Daha az once, o anilardan birisi aklima gelmisken, o ev de yikilmadan, gidip fotografini cekmeli diye dusundum. Bazen bir fotograf bile o sakladiklarimdan cunku, hatta blog yazilari(sahi sen de listene kat bunu) bile...

    YanıtlaSil
  5. çok başarılı bir paylaşım olmuş. teşekkürler.

    YanıtlaSil