"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Salı, Mart 13, 2012

Havuç


Bu fotograf bütün salata-yaparken-ayikladigi-havucun-alt-kismini-atmayip-topraga-ekme-meraklisi-"frugal"-bahcivanlar icin gelsin :))

Hatta bunu sevdiysen, şunu neden sevmeyesin?

Dipnot: "Saksi", kütüphanedeki makineden ictigim suyun atmayip eve getirdigim bardagi aslen. Frugal dediysek, yani gercekten...

24 yorum:

  1. gel de bu kadına hayran olma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayni anda bir kac degisik yaziya birden yorum geldi. bi an seninki hangi yaziyaydi, sen hangi kadindan bahsediyorsun, anlayamadim. anlayinca utandim. yok hayran olunacak bi sey gercekten. sen de bilsen sen de yapardin. keza simdi yapacaksin büyük olasilikla. fakat bahsettigin doga anaysa, bak hemfikiriz o konuda :)

      Sil
    2. bahsettiğim sendin, tabi doğa anaya da hayranım, her şey için.. :)hayran olacak bir şey olmaz olur mu, birden çok şey var hatta.. fikrimi değiştiremezsin :)

      Sil
    3. Evet, evet, evet !..
      Kuskusla aynı fikirdeyim.. hayranlığım her yazıda artıyor :)

      Sil
    4. I ııhh.. tamam havuç da dişil bir canlı ama o değil tabii ki.. :D

      Sil
  2. Aa anlamadım nasıl salatadan artakalan mı? Sadece dibi mi yoksa havucun tamamı mı burda?

    YanıtlaSil
  3. Sadece dibi Kirmizi Sapka'cigim. 1-1,5 cm kadar. Organik ve zaten hafifce sürmüs olanlari daha da iyi sonuc veriyor. Turpla da olur hatta, bak: http://basitbiryasam.blogspot.com/2008/02/pek-ardm-bu-ie.html

    YanıtlaSil
  4. BUNU DENEMEZSEM ÖLÜRÜM:))

    YanıtlaSil
  5. ben de avokado cekirdeklerine kiyamiyorum. 3 tane biriktirmistik oglumla ve ona bahceye ekmesini soyledim. ektigini saniyordum ama meger topragin uzerine birakip gelmis :)) bakalim tutacak mi?
    sevcan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutarsa avokado müthis su seviyor, aklinda olsun :)

      Sil
  6. Suya koymayacagiz, dogrudan topraga diyorsun... Himm ben su alabaslari(kohlrabi) suya oturttuydum da!

    Permablitz bahcesini yapacagimiz arkadasin annesi, diger evlerinin balkonuna birseyler ekmis, ektiklerinden farkli diye, yabani ot muamelesi yapip saksidan uzayan birseyleri cektiginde, altindan minicik, sirin, yamri yumru bir havuccuk cikmis :) Tohumu nereden, nasil geldi bilmiyorlar! Doganin hikmeti demisler, fotograflamislar, sevmisler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikisi de olur :)

      Havuc tohumu belki de ekilen diger tohumlarla beraber gelmistir :)

      Sil
    2. Kuslar suphe altinda Evren :)

      Sil
  7. allammm dedim....harikasiniz yahu ...

    YanıtlaSil
  8. Yaptığım yegâne dikim aktivitesi sepette yeşillenmiş soğanları balkondaki saksılara yerleştirmek oluyor :D Bir de çok güzel sardunya çalarım :D Aaa annemden aldığım karanfil saplarını unuttum bak, bakalım tutacaklar mı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su karanfil saplarini biraz daha anlatsana Handan...

      Sil
  9. HImm,öncelikle bu baharat değil çiçek olan karanfil, onu açıklayayım :) Çiçekçiden aldığımız karanfiller solduktan sonra sağlam ve canlı olan saplarını atmıyoruz, boğum yerlerinden toprağa gömüyoruz, sonra da bekliyoruz, ya tutarsa :D Ben önce suya koydum ama köklenmeden solmaya başladılar, balkondaki saksıya soktum, daha canlı duruyorlar şimdi, bakalım ne olacak :)

    YanıtlaSil
  10. Handan benim bahcedeki karanfil aynen dedigin gibi cicekcilerden alinan sapin suya konularak koklenmesiyle aramiza katildi. En son ananasin ust kismini direk topraga ektim ve nanaaam kok verdi inanamadim:) yer elmasi kabuklarini da ekin hemen cikiyorlar. Bende havuc baslarini ekmistim hatirlarsan ama yesillenmesine ragmen ciceklenmedi ve havuc vermedi bakalim seninkinin akibeti ne olacak:)

    YanıtlaSil