"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Salı, Mart 13, 2012

İyi uykular dilerim

Bir arkadasim "senin blogda yazdiklarini, yaptiklarini, birikimini görünce ben eksiklik duygusuna kapiliyorum" demisti bir keresinde. Ben de "askolsun, benim sadece kaynaklarim iyi, ben aramazken merak etmezken bile getirip önüme koyuyorlar" demistim :) Bu blog tek yazarli görünse de, gittikce daha cok bir kollektif calisma ürünüdür, söylemeden gecemeyecegim :)

Bak, öyle bir yazi daha. Bu sabah bir arkadasim göndermis. "Bence seveceksin :)" diye de not düsmüs. Sevdim. Ömrünün büyük cogunlugunda yastiksiz uyumus ve yastiga sadece son yillarda gerek duyar olmus biri olarak da ilgiyle okudum:

Instinctive sleeping and resting postures: an anthropological and zoological approach to treatment of low back and joint pain

Saat daha cok erken ama iyi uykular dilerim.

12 yorum:

  1. Hala incecik bebek yastıklarında uyuyan biri olarak hemen yazıyı merakla okuyorum, sizlerin kaynaklarına da bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Çömelmekten de bahsediyor. Ama Batılılara çömelirken kapılara tutunmaları tavsiye ediliyor, foto ve açıklama beni güldürdü :)"To start with, some Westerners have to hold on to a doorframe."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güldüm o kisimda:)

      Sil
    2. Valla ben gülemedim. Babannemden babama, ondan da bana miras kalan arka bacak kaslarımın kısalığı nedeniyle ben küçükken yağ satarım, bal satarım filan oynayamaz, sürekli dengemi kaybedip düşerdim. Hele ayakalrımı o şekilde tüm tabanımı yere basarak tutmak imkan dahilinde değil. Alaturka tuvaletlere ise o pis duvarlara değmeden oturabilmem azami gayret gerektiriyor. Ben çok iyi anlıyorum onları :)

      Sil
    3. Peki peki sustum CokBilmis'cigim :)

      Sil
  3. Ben de yastıksız uyurum. 1 sene Rusya'da yaşadım. Kaldığım her evde kalın kalın yastıklar çıkarıyorlardı. Ben de "Türkiye'de biz yastıksız uyuruz" diyordum. Tabii ki onlar da kültürüme sagı göstererek ısrardan vazgeçiyorlardı :)))
    Kedim var evde. Çoğunlukla yüzüstü uyuyor. Ama eğer yatakta benimleyse ya da göbeğine güneş filan vuruyorsa tamamen sırt üstü dönüp 4 bacağı da havada uyuyor. Sanırım o da medenileşti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sirtüstü sorunsuz yatabilmek saglikli bir sirtin belirtisiymis. Bebekler o yüzden zorlanmadan sirtüstü uyuyabilirmis :) diye duydum :)

      Sil
  4. Evren, konunun onune gelmesi yetmez, yazabilmen de onemli :)

    Halihazirda yazacak en az 3 konum var ama bir turlu elim degip yazamadim :(

    YanıtlaSil
  5. Simdi sen bu yukaridaki posta yazi mi diyorsun? :))

    YanıtlaSil
  6. Evet, yazi... Haber ettin, bilgilendirdin. Kisacik da olsa!

    YanıtlaSil
  7. Bir de tamamlayici ogesi var, daha onceden yazdigin comelme, oturma, yurume ile ilgili yazina ithafen :)

    YanıtlaSil