"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Perşembe, Mart 27, 2008

Malta: Kapılar

Eski Malta evlerini seviyorum. Pek çok ufak detayı var bu evlerin hoşuma giden. Örneğin kapıları... Gittikçe daha çok dikkatimi çekiyorlar, sokaklarda yürürken kapılardan gözümü alamıyorum. Eski, boyaları dökülmüş, bakımsız evlerin bile zamana direnen hoş ahşap kapıları olduğunu farkediyorum.
Şu aşağıdaki üç fotoğraf Sliema'da postane ve polis karakolunun da bulunduğu Manoel Dimech Caddesi'nde (Triq Manwel Dimech) bir kaç yüz metre arayla çekildi.

Malta kapıları

Bunlar tabii ki biraz daha bakımlı, restore edilmiş evlerin kapıları. Bu ay içinde öyle çok eski evi yıktılar ki... :(

Malta kapıları

Ev sahibinin zevkine paralel olarak her renk ve şekilde kapıya rastlamak mümkün. Bu kapının üstündeki taş süslemelere ne demeli?

Malta kapıları

Malta evlerinde (benim gözlemlediğim kadarıyla) gün içinde dış kapı genellikle yarı veya tam açık duruyor. Bu son fotoğrafta olduğu gibi... Geride fotoğrafta da görüldüğü gibi renkli, buzlu camdan bir ikinci kapı var. Bu iki kapının arasında sadece bir iki adımlık bir sahanlık bulunuyor. İşte bu sahanlık da çok güzel taş mozaiklerle veya fayanslarla süslü ve ayrı bir fotoğraflama projesi konusu. Maltalı ev sahipleri sahanlıklarına burnumu sokup fotoğraf çekmemden rahatsız olmasa onları da paylaşmak isterdim...

3 yorum:

  1. Walden yazindaki fotograf icin verdigin linkte diger fotograflarina da bakmistim ve bu kapilari görüp hayran olmustum. Benim de kapilara karsi ayri bir ilgim var,ilham aldigimi düsünüyorum onlardan. Gecisleri, dönüsümleri simgeliyor bana. Güzel bir kapi gördügüm zaman durup izliyorum. Malta'nin kapilarina da hayran hayran baktim. O kapilarin iclerini de merak etmeye basladim bile :)

    YanıtlaSil
  2. O kapıların içlerini ben de merak ediyorum Demet. Bir gün kendimi zorla davet ettireceğim :-)

    YanıtlaSil
  3. ben de cok severim kapilari.Cezayir'dekileri cekmistim ben de ama Malta'dakiler daha güzelmis.

    YanıtlaSil