"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Salı, Eylül 22, 2009

Haseki küpesiymis...


...tohumlar karisinca ne oldugunu bilemedigim bitki. Yapraklarindan kendini belli etti. Belki bütün kis ic mekanda canli tutmayi basaririm, belki gelecek yaza cicek acar diye hayalleniyorum simdi. Cicegi ne renk, onu bile bilmiyorum. Cocuk parkinin kenarinda oglum susamisti da, su vermek icin durdugumda farkedip toplamistim tohumlarini. Cicek yoktu bitkinin üzerinde hic. Feslegen anneannem icinse, haseki küpesini oglum icin ekmistim.
Geranium pratense baska bir bahara...

3 yorum:

  1. benim saksımda da çıktı bir bitki. hiçkıyamadım, çok dirençliydi de. geçenlerde ağaçlar.net'te sordum. dışbudak yapraklı akçaağaç imiş. küçük bir soruumuz var ama, 20 metreye kadar uzayacakmış :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, bu yazınızla ilgili değil ama gözden kaçar mı bilemediğim için eski bir yazınızla ilgili yazayım dedim. Sardunyadan ufak bir dal koparıp (yaklaşık 6-7 cm), ekim sonu gibi bir saksı toprağına daldırırsanız ilkbaharda çok güzel bir şekilde büyüyorlar. Sizin de harika bir sardunyanız oluyor. Suda köklendirmeye gerek yok demek istedim kısaca. Sevgiler.
    DİLEK

    YanıtlaSil
  3. nalan,
    akcaagaci cok severim. tamam, tamam bütün agaclari ayri ayri cok severim. yok mu dikilecegi bir bahce falan? hatta bir forografini da görmek isterdim :)

    DILEK,
    Eski yazilara birakilan yorumlar gözümden kacmiyor ;) Evet, gerek yokmus megerse suda köklendirmeye. Cok gec olmadan ögrendim :)

    YanıtlaSil