"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Cumartesi, Mayıs 08, 2010

Mucizelerle dolu bir dünya

Bu minik çiçekleri bir kaç gün önce, sincabı haftalardır götürüp durduğum mahalle parkında keşfettim. Ankara'nın orta yerinde mürver de yetişirmiş meğerse. Yıllarca kör yaşamışım ben bu şehirde, şimdi açılıyor gözlerim yavaş yavaş.


 Resmin üzerine tıklayıp büyütülmüş haline bir bakın lütfen. Nasıl da mucizelerle dolu bir dünyada yaşıyoruz.
Ve yanlarından geçip gidiyoruz hiç farkına varmadan...

9 yorum:

  1. demek bu fotoğraflar bozkırdan. ne güzel. ben çiçekleri ve ağaçları tanımadığım için aaa ne güzelmiş diyip duruyorum. ne kötü :-(
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  2. Ben hala mürverle tanışamadım, ya da gördüysem de tanıyamadım. Yaprak, gövde ve boy fotoğrafları da olsaydı keşke Evren, nette bakındım o kadar ama hafızama kazınacak bir fotoğraf çıkmadı.

    YanıtlaSil
  3. Gorki,
    Evet, inanılması benim için de zor ama, bozkırdan :) Biz haksızlık yapıyoruz bu şehre galiba... Bak bir müjde vereyim. Bugün Hazine Müsteşarlığı'nın bahçesinde üç görkemli mürver ağacı gördüm. Gerçi uzaktan, yoldan geçerken gördüm ama mürver olduğunu sanıyorum. Hepsi de duvarın üzerinden dışarı sarkmış, biri hatta tam otobüs durağının üzerine eğilmiş, öbek öbek çiçek dolu. Yolun düşerse oralara, geçerken dikkatle bak :)

    Meyvelitepe,
    İklim olarak sizin oralarda yetişeceğinden eminim. Yaprak ve gövde fotoğrafları için şu aşağıdaki sitede Suche(arama) düğmesinin yanındaki kutuya "holunder" yazın lütfen.
    http://www.baumkunde.de
    Orta sıradaki (sambucus nigra) benim hep bahsettiğim mürver. Boy fotoğrafı için benim çektiğim bir fotoğrafın linki aşağıda. Çok net, iyi bir fotoğraf değil ama bir fikir veriri belki:
    http://www.flickr.com/photos/32669495@N08/4591534064/

    YanıtlaSil
  4. Gecenlerde ekmekci kiz da mürverden bahsetmisti :))

    http://ekmekcikiz.blogspot.com/2010/04/murver-cicegi.html

    Bizim bozkirda daha ne mucizeler var aslinda :))

    YanıtlaSil
  5. Evren Hn. merhaba,
    Mürver çiçeklerinden şurup yapılıyor.Çok da güzel oluyor:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. daha dün farkına vardım. meğer apartmanın bahçesinde bir sarmaşık sarı gülümüz varmış. kaldırıma park eden arabalar yüzünden önüme bakmaktan görememişim ben bir türlü.

    YanıtlaSil
  7. Ayça,
    Botanik sürprizlerin şehri olmaya başladı Ankara benim için :)

    Mine hanım,
    Öncelikle merhaba.
    Geçen sonbahar mürverin meyvesinden şurup ve marmelat yapmayı denemiştim. Bahara da çiçekleriyle denerim diye düşünmüştüm. Şehir ortasında, egzoz gazı yutan bu zavallı mürvercikten olmaz tabii. O bir sonraki bahara kaldı. Sizin mürver şurubunuzun methini yıllar önce Kedili Murfaklar'da okumuştum.

    Nalan,
    Ah haklısın. Öylesine baş döndürüyor ki şehrin hızı ve lüzumsuz detayları, insan bu güzellikleri gözden kaçırıyor işte bazen...

    YanıtlaSil
  8. Evreeeen, daha onceleri tanimamissin murveri demek ki, bak simdi profesyonel olup uzaktan bile bulmussun :) Ah bir de ben taniyabilsem yillardir methini duydugum, kisin surubunu antioksidan deyip kucumene icirdigim bu guzelligi!

    YanıtlaSil
  9. Dilek,
    baumkunde.de sitesinde her hali var. meyve, çiçek, vb. oraya bakarsan, çevrende gördüğünde tanırsın kesin.

    YanıtlaSil