"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Pazar, Nisan 10, 2011

Okuyalım güzelleşelim: Degrowth

Kaynak: DeshazkundeaLa Croissance: Growth, büyüme

Christoph Süß'ün dedigi gibi "Neden düsünelim? Güzellestirdigi icin. Bizi degil belki ama yasamimizi..."

Okuyalım güzelleşelim belli konularda okuma listeleri icerecek. Hep beraber okuyalim, üzerinde fikir yürütelim diye. Bir sonuca varmamiz gerekmeden kafa yoralim, yüksek sesle düsünelim diye...

Ilk konu "degrowth":

5 yorum:

  1. guzellige tesekkurler:)fransiz medyasinda ve alternatif decroisance makaleleri pek revacta ayni oranda toplumda yer buluyor mu merak ediyorum genede fena degil tabi. Chomsky'ye takildim bu aralar ben...

    YanıtlaSil
  2. Bunları okumak ve düşünmek için biraz zaman gerekiyor Evren, bu yazıya geri dönüş için de bir tarih belirlersen ödevlerimizi yapmaya çalışırız:)

    Beste Chomsky deyince, belki bu linki çoktan keşfetmiştir ama ilginç bir konuşmasının tam metni var:
    http://www.chomsky.info/talks/20100408.htm

    YanıtlaSil
  3. Beste,
    "alternatif decroisance makaleleri" derken ona alternatif mi? onun benzeri alternatif mi? ona alternatif neyin savunuldugunu bilmek isterim.

    Jale Hanim,
    Bu yazinin üzerine bir 4-5 gün yazi yayinlamamak niyetim var. Ödevlerimizi yapabilelim diye :) Bazi yazilari ince detaylariyla henüz ben de okumadim. Bu hafta hep beraber okuruz diye düsündüm :)

    YanıtlaSil
  4. alternatif basin demek istemistim yada bagimsiz basin desem daha dogru olacak sanirim, kotu turkce icin ozur. Chomsky'yi fransizca okuyorum ingilizce belgesellerini seyrettim kendisi konusuyordu Paris'e geldi ama gidemedim belki bir dahaki sefere, basina birsey gelmezse tabi. Tesekkurler link icin bakacagim not aldim.

    YanıtlaSil
  5. Meyvelitepe +1 diyorum :) Bana aylar lazim ama dikkatli okumak icin :P Sen bu arada yaz, ozellikle bitkileri luuuuutfeeeen! Hazir doga yeni yeni uyanirken, bazilari dogada gozlerini faltasi gibi acmisken, atkestanesi filizlerini belirginlestirmisken, yapraklar uc vermisken.

    YanıtlaSil