"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Pazartesi, Ocak 09, 2012

Tiz tarihe gecile! (II)

Photo by baerchen57
Bu sabah anaokuluna giderken yolda leylak tomurcuklarini degismis gördüm.
Acik, canli bir yesile dönmüs...

Sonra cigdem ekili oldugunu bildigim kücük bir cicek tarhinda yilin ilk cigdeminin yaprak verdigini...

Daha leylagin ve cigdemin cicege dönmesine aylar var.

Ama bir seyler oluyor dostlar!
Doganin en ölü, mevsimin en kış oldugunu sandigimiz su günlerde...
Topragin altinda, agacin tomurcugunda bir seyler oluyor.
Bir seyler ölü kabugun altinda doguma gecti.
Haberimiz ola!

Belki su yazi da bize iyi gelir;  hafta hafta uyanip canlanmamiza...

10 yorum:

  1. ben bu seriyi cok seviyorum. Dun bakmistim leylaklara bizde kipirdama yok ama cigdemler yaprak verdiler benimde kalbim pirpir bu sene çok ilik geciyor ya acmazlarsa diye! sumbullerim acti disardakiler, ancak salyangoz saldirisindan ancak rengini secebiliyorum! Birde benim bahce yemyesil don yapmadi bu kis, latin cicekleri, arnikal'ar, senin yolladigin tohumdan cicek acmayan adini unuttum bitki hala yasiyor bu gidisle bu bahar erkenden acarlar mi dersin? Leo icin tesekkurler..

    YanıtlaSil
  2. ne kadar da güzel, bakmaya doyamıyorum. ayrıca bana da çizecek bir şey daha geldi. artık taşındığıma göre, çizime daha çok vakit ayırabilirim :)

    YanıtlaSil
  3. ben de daha cok yazarim öyleyse beste :) bu yil (simdilik) burada da tam bir kis olmadi. bahara gecis nasil olacak, ben de merakla gözlüyorum o yüzden.

    pelin,
    e, hadi bakalim. bak "bugün ben ellerimle" projesini uzatalim diyenler var. bekleriz :)

    YanıtlaSil
  4. aaa ama ben zaten o projeyi "neverending" br proje olarak algılamıştım :) en azından ben öyle sürdürmeyi umuyorum kendi hayatımda..

    YanıtlaSil
  5. e, güzel, senin oyun belli oldu :)

    YanıtlaSil
  6. Cigdemler zaten bu ayin ortalarinda acmaz mi Evren? Cambridge'de oyle idi en azindan... Ah Trinity College'in bahcesi :) Cigdem tarlasi, mosmor... Yolu oraya dusenler mutlaka ugramali!

    YanıtlaSil
  7. Daffodiller açtı burda da,normalde Mart gibi çıkarlar aslında :)

    YanıtlaSil
  8. Dilek,
    Bizim Gulf Stream'imiz yok ki:) Cogu kislar, bu arkadaslarin cicek actigini görebilmemiz Mart-Nisan'i bulur. Bu kis ilik geciyor, daha erken acabilirler.

    Isil,
    nitekim erkencileri görmüssün sen :)

    YanıtlaSil
  9. Evren, genelde UK daha soguk oluyor ama Almanya'dan. Bilmiyorum Gulf Stream'in etkisi nedir, ne kadardir? Isil nergisler acti diyorsa, gercekten cok erken, cunku sira genelde ilk kardelenler, sonra cigdemler, sumbuller, nergisler ve laleler seklindedir. Lalelerin acmasi da Nisan sonunu bulur. Aralik sonu ile Nisan arasi olur tum bunlar. Havanin soguk ya da sicak olmasina gore de tarihler one gelebilir ama nergislerin bu ayda acmasi gercekten cok ama cok ilginc!

    YanıtlaSil
  10. Evren, bak uzaklardan sesini duymuslar ;-) http://urbanhomestead.org/journal/2012/01/11/darn-it/

    Sahi kac kisi var, coraplari diken ve yeniden giyen. Hanim coraplarindan bahsetmiyorum elbet, soset coraplar konumuz :P Dikince can yakabilir... Ya tahta-mermer yumurta ve ya ampul uzerinde ormeyi denediniz mi hic? Babaannem iyi ki, zamaninda ogretmis!

    YanıtlaSil