"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Salı, Nisan 22, 2008

Telefon faturası

IMG_0474
Dün akşam bankamızın internet bankacılığı sayfalarını çözmeye çalışırken birden farkettim ki telefon faturamızı da oradan ödememiz mümkün. Önce "Ne iyi, postaneye gitmeye gerek olmadan buradan hallederim ödemeyi" diye düşündüm. Ama sonra vazgeçtim hemen. Telefon faturasını internetten ödersem hangi sebeple yolumu postanenin olduğu Manoel Dimech caddesine düşüreceğim? Kapıları, kapı tokmakları, balkonları, sukkulentleri, sardunyaları, pencereleri ve adını bilmediğim türlü mimari detayıyla benim için tam bir seyirlik olan bazı Malta evlerini nasıl göreceğim? Sabahları kendimi hoş bir yürüyüş yapmak için evden ne bahane ile dışarı atacağım? (Malta'da postaneler sadece öğlen 12'ye kadar açık). Postanenin merdivenleri yüzünden içeriye alamadığım bebek arabasının başında, başka işi olduğu halde sırf ben rica ettim diye bekleyen, geri döndüğümde laf olsun diye değil, gerçekten ilgilenerek "Hallettiniz mi işinizi?" diye soran, sonra da el sallayarak vedalaşan yaşlı amcalara nasıl rastlayacağım?
Internet şubeleri pratik, hızlı, güvenilir yerler olabilir. Fakat insan http yollarında ne güzel evlere, ne çiçeklere, ne de böyle insanlara rastlayabiliyor.
Fotoğraf: Malta sokaklarından bir güzel. Bütün kış çiçek açtı, şimdi dinlenmeye geçti.

10 yorum:

  1. Cicekler ikiye ayriliyor galiba, birinci grup zaten güzel olan ve herseyi güzellestiren bir mevsimde, yazin her cicek kadar renkli ve güzel olan cicekler, ve ikinci grup koyu, basIk, soguk, gri kIs mevsiminde dünyayi daha renkli gösteren cicekler :) Her birinin güzelligi ayri ve her gün de önünden gecilse, göz göze gelmeye deger.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel anlatmışsın.Çokkk haklısın inan.Evet boşver int'i..
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. Bence de iyi yapmışsın. Eskiden insanlar hiç değilse fatura bahanesiyle çkardı evlerinden. Bİz de tüm faturalar internetten ödeniyor. Ama oturduğumuz yerde Derin le yürüyerek gideceğimiz banka, bld. olmadığı için...Yakın olsaydı ben de öyle yapardım...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Demet,
    Bir de dört mevsim dünyayı renkli gösterenler var: Çocuklar, dostlar, iyi kitaplar, bi de kahve!

    Daimamutfak,
    merhaba, hoşgeldin!

    Hande,
    E böyle durumlarda da yaşasın teknoloji! Mesele gerektiğinde ve ölçülü kullanmak değil mi?

    YanıtlaSil
  5. Ne tatli bir bahane bu Evren :)) Evden cikmak icin, senin bahanen gibi yüzlerce güzel bahane bulunabilir aslinda. Güzel bir egiti bu minik yazi :)))

    Biz de, telefon faturalarini sadece email yolu ile almayi, böylelikle gereksiz kagit kullanimini engellemis olmayi tercih ettik, ki bizim gibi düsünenleri hesaplarsak gereksiz kagit tüketiminin engellenmesi konusunda güzel bir rakama ulasabiliriz :) Ödemeyi de yine internet üzerinden yapiyoruz. Zaten postane yolum cok da keyifli bir yol degil :)) Her ne kadar yolum sIkca düsse de!! ATM'lerini kullaniyorum sIklIkla.

    Not: Telekom faturalari geri dönüstürülmüs kagitlarla yolluyor faturayi posta yoluyla almayi tercih edenlere ki bu da bence önemli bir tutum!!!

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Evren,
    Sayfanla uzun süredir tanışıyorum çünkü kendimden çok şey buluyorum burada ama bugün yazıyorum sana :))

    Çok haklısın. Faturalar intenetten ödeniyor bizde. Ama yeterli zamanı yaratabiliyorsa insan, en azından gıda alışverişini internete yaptırmak yerine kendisi yapabilmeli diye düşünüyorum. Görerek, koklayarak, dokunarak alışverişin keyfine varabilmeli. Ben öyle yapıyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ayça, Sanem,
    Yorumlarınız ve verdiğiniz örnekler için teşekkürler.
    Teknolojiyi sırf elimizde imkan var diye değil, gerçekten ihtiyaç duyduğumuzda kullanmak üzerine küçük bir örnek zaten telefon faturası. Çeşitlendirilebilir...

    YanıtlaSil
  8. evren bence anneannelerimiz gibi yasamak konusunda emin adimlarla ilerliyorsun. :)

    insanlarla iletisime gecme ve evden cikma bahanesi olarak guzel bir dusunce, gerci senin cope giden malzemelerle oynadigin ekolojik oyunu dusununce boyle guzel yan yollar bulabilmen ve gerekcelendirmen beni sasirtmiyor.

    YanıtlaSil
  9. Yaban, o kadar geriye gitmeye gerek yok. Annem de internetten ödemiyor telefon faturasını :)

    YanıtlaSil
  10. Güzelliğin adını Japon Gülü diye biliyorum ben. Annemin çok sevdiği çiçeklerdendir. Katmerlisi vardı eskiden balkonumuzda. Suların kesik olduğu bir gün, annem su bidonu ile gaz(gazlı lambaların yağı olur ya hani, o da kesilen elektrikler içindi İstanbul şehrinde) bidonunu karıştırınca olanlar oldu. Hala bu çiçeği görünce derin bir ah çeker :(

    Bizde de kağıt tasarrufu nedeniyle faturalar elektronik geliyor ve otomatik ödeme ile ödeniyor.

    YanıtlaSil