"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Pazartesi, Kasım 17, 2008

Sonu gelmeyen okuma listesi

Thoreau severler için Simple Living News'in son sayısında bir yazı var. Vakti olanlara hatta bu sayının tamamını okumalarını tavsiye ederim. Yılbaşı alışverişi ve hediye çılgınlığı, karşı önlemler, 28 Kasım Satın Almama Günü ve daha fazlası bu sayının konuları. Daha da vakti olanlara Sade ve Ekolojik Bir Yaşam'daki Satın Almama Günü'ne dair şu yazıyı öneriyorum. Hâlâ biraz vaktiniz mi var? İki Oda Bi Salon'a buyrun. Hatta komşusu Beğenmezsen Okuma'nın kapısını çalmayı da unutmayın. Başka? TreeHugger var, Tree Hugging Family var, The Non-Consumer Advocate var ve -adını bir kez daha anmaktan çekinmiyorum- The Story of Stuff var.
Okunacak ne çok şey var!

Peki, sizde ne var?

9 yorum:

  1. bende okuma, okuma, okuma ve yapmama, mazeret bulma, kaytarma var.

    story of stufffff'ın delisiyim, aklıma geldikçe izliyorum.

    aslında tekrar düşündüm de, kendime haksızlık etmeyeyim çok,..
    bir şey almak istediğimde avının çevresinde dolanıp hesaplar yapan kediler gibiyim. dönüyor, gidiyor, geliyor, düşünüyor, bir daha bakıyor, bir daha düşünüyor, boşa koyuyor dolmuyor, filan.. yani bir yıldır takıntılı olduğum şeyleri alma özgürlüğü veriyorum kendime, bazen elim açılıyor, bazen kapanıyor. Ortası yok hiç.

    YanıtlaSil
  2. demet'te de yazmıştım ama bir kez de burada yazayım. "Wall-e"yi izlediniz mi? Çok güzel çizgi film, çevreci, şirin,..

    Senin böyle yazılar yazmanı seviyorum, beni de itiyorsun, itekliyorsun.

    YanıtlaSil
  3. ah bak mesela aklıma geldi, almadıklarım aldıklarımdan çok yine de.. Örneğin bir yıldır içi yünlü crocs hayali kuruyordum fakat nihayet bu isteği altetmeyi başardım. Çünkü hem 50 euro hem de çin malı diyorum kendime, onlarsız da yapabilirim.

    YanıtlaSil
  4. Evren okumaktan iflahim kesildi, bu saat oldu hala okuyorum :)
    Türkce bloglar da harika, cok cok tesekkürler!

    YanıtlaSil
  5. Barış,
    Buradan göründüğü kadarıyla gayet bilinçli ve dikkatli bir tüketicisin. Arada bir hepimiz gevşetebiliyoruz kuralları. Story of Stuff okullarda gösterilesi bence. Bahsettiğin çizgi filmden haberim yoktu, araştırayım. crocs 50 euro mu bir de? Bence kesinlikle onlarsız yaşayabilirsin.

    Demet,
    Seni bombardımana tuttum, değil mi? Umarım hepsi işine yarar.

    YanıtlaSil
  6. Evren lütfen devam, bu tür tavsiyeler benim için hazine gibi. Bugün işten fırsat buldukça ziyaret ettim tavsiyelerini. keyifle okunacak bir sürü bilgiye ulaştım. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Başak,
    Senin işine yaramasına da sevindim. Rastgeldikçe paylaşacağım elbette.

    YanıtlaSil
  8. evren,

    bak ne kadar kendimle çelişen bir insanım ben, kalkmış burada içi yünlü crocs özlemimi paylaşıyorum. İçi yünlü bir kere, baştan sakıncalı. Yün de bir hayvansal üründür diye yüz kere defterime yazsam işe yarar mıydı? :((

    YanıtlaSil
  9. Barış,
    Ben doğrusu yorumunu okurken o yünün doğal olabileceğine ihtimal vermediğimden bir çelişki de görmemiştim. Belki de canın sadece cıvıl canlı renklerde ve içini ısıtacak bir şey istiyor. Herhangi bir şey...Vegan ve ekolojik bir alternatif bulacağından eminim :)

    YanıtlaSil