"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Cuma, Şubat 27, 2009

Sevdiklerim

Akvaryumda İki Balık ve Kitubi, Basit Bir Yaşam'ı sevdikleri bloglar arasında saymışlar. Sevindim, onur ve mutluluk duydum. Bu mim gereği benim de sevdiğim bloglardan 7 tanesini saymam gerekiyor. Aslında biraz kaytarmak eğilimindeyim. Hatta daha önce Işıl benzer bir mim gereği adımı andığında kaytarmıştım bile. Sevdiklerim arasında seçim yapmayı sevmiyorum çünkü.
Sonra başka blog yazarlarının yaptığı gibi blog linklerime referans vermeyi düşündüm. Blog yazılarımın altında sevdiğim ve günlük olarak takip ettiğim blogların bir listesi var. Listedeki hiç bir blog benim isteğim dışında, kendimi mecbur hissettiğim için durmuyor orada. Hepsini seviyorum. Sonra sağ tarafta yolu yolumla kesişen bloglar var; onları da severek ve çok şey öğrenerek okuyorum. Ayrıca başka ağaçların meyveleri var. Herhangi bir blogda basit yaşam felsefesiyle ilgili severek okuduğum bir yazıya rastlarsam, linkini orada veriyorum. Sevmekten öte imrendiğim, keşke ben yazsaydım dediğim yazılar onlar biraz.
Kısaca mutlak olarak diğerlerinin önüne çıkan 7 tane blog yok benim için. Kimse için de yok sanırım. Ama yine de bir kaç blogu anmak istiyorum bu yazıda. Çünkü -dedim ya- ben bu mim çerçevesinde bir blog yazısında kendi adımı anılmış görmekten mutluluk duydum. Bence bu türden bir mutluluğu her blog yazarı hak eder. Ayrıca Kitubi'de Damla'nın söylediğine katılıyorum. Beğendiğimiz bloglara ve blog yazılarına her fırsatta link vererek onların arama motorlarında üst sıralara yükselmelerine destek olmalıyız.
Böylece bu mim konusunu evirip çeviriyor ve bugünlerde hoşuma giden bir kaç blog içeriğine getiriyorum sözü. Evet, bir fikir, bir fotoğraf, bir tarif, bir gözlemle bazen hatta sadece tek bir cümleyle günümü aydınlatan blog yazıları (ve yazarları) var.

Sardunya geçenlerde kendi blog güzellemesini yazarken birisinden "Anne olunca da aktivite annesi olmadığı için bile başımın üstünde yeri kocaman" diye bahsediyordu mesela. Hoşuma gitti, olmaya çok heveslendiğim halde bir "aktivite annesi" olamadığımdandır, içimi rahatlattığındandır belki. Bu cümlenin de benim başımın üstünde yeri var.
Mesimlerden Roma'da sağlıklı kilo vermek ve beslenme alışkanlıklarımız üzerine bir dizi yazı yayınlandı bugünlerde. İlk yazıda bir cümlesi var Mehtap Hanım'ın yürekten katıldığım: "Elinize sadece kalbi alip, karacigeri kenara koyarak, bobrekleri hice sayarak, onu anlamak, degistirmek ya da tedavi etmek mumkun degildir..". Bu hatayı sadece beslenmede değil, sadece vücudumuzla ilgili değil, yaşamın her alanında ve dünyanın her köşesinde yaptığımıza inanıyorum üstelik. Elimize sadece Afganistan'ı alıp, sadece karbondioksit salımını alıp, sadece iflas eden bankaları alıp "hadi bunu çözelim" diyoruz mesela.

Bunun gibi bir cümleyle yüreğimi çalan blogger çok. Bu ikisi şu an aklımda olan iki örnek...

Burcu'nun blogunda sağ üst köşedeki Son Zamanlarda bölümünü alıntı yapamayacak kadar baştan sona seviyorum. Hani neredeyse "keşke bu bölüme yorum bırakabilme imkanı olsa da ben her seferinde bir şeyler yazabilsem" diyecek kadar...

Kitubi'de Ayk budur! serisi pek hoşuma gidiyor. Yenilerini merakla bekliyorum.

Keşke daha sık yazsa dediğim, ama dokunmaya kıyamadığım blog yazarları var: Yaban gibi, Demet gibi...

Keşke yeniden yazsalar dediğim blog yazarları var: Nane ve Limon gibi, Ehlikeyif Bahçe gibi...

Oğluma bugünlerde en çok hangi bloglar dikkatini çekiyor diye sordum. Defne, Ares ve Bulut dedi! Şaşmamalı; çocukları, köpekleri ve kedileri çoook seviyor. İlgisini fotoğrafları işaret edip gülerek "aaaaa!" demesinden anlıyorum :)

Sizin adını herhangi bir sebeple anmaya değer bulduğunuz bloglar hangileri?
İsterseniz kendi blogunuzda, isterseniz bu yazının yorum bölümünde yazın.

16 yorum:

  1. Evren kardeş, yazdıklarınızı okudum ve düşüncelerim de şaşmadığımı bir kez daha gördüm.
    Kalite bir insansınız, sizi kutluyorum. Ve bunun yanında aile bireylerinizle beraber sağlıklı ve mutlu günlerinizin devamlılığı dileklerimle selamlıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Evrencim
    çok mutlu oldum.Son zamanlarda kısmını sevenin çok olmasi beni mutlu ediyor.Orası çünkü her zamanki hallerim..

    Bende senin blogunu çok seviyorum.Özel bir blog burası.. Samimi,sade,net,bilgilendiric, sadece sana özel... Yazdıkların özel..sen özelsin..

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. "Basit Bir Yaşam" benim gönlümde de farklı bir yerde. Bunu hissediyorsun değil mi?

    Günlük yazmayı zaman zaman özlüyor muyum? Bazen evet. Bu özlemimi bilgisayar klavyesi olmadan, eski usul, "kalem ve defter, bir de ben" olarak gideriyorum.

    Şu gönül yorgunluğu geçsin, belki bir gün, neden olmasın?

    Çok gururlandım. Teşekkür ederim.

    Bir de, şu anda yapmakta olduğum, kakuleli portakal ve ayva reçelinin güzel kokusunu gönderiyorum sana. Elimden bu geliyor.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Ayni yorum iki kez gitti. O nedenle birini sildim.

    YanıtlaSil
  6. Evrencim,
    cok tesekkur ederim.Senin blogunun bende de ozel bir yeri oldugunu biliyorsun sanirim.Sincaba opucukler ;)

    YanıtlaSil
  7. Sayende kendimle gurur duydum. Teşekkür ederim.

    Dip: kaliteli zamana da inanmam bu arada:) Modern anne olamayacağım. Biliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Recep Bey, Burcu, Münevver hanım, Işıl, Sardunya,

    Teşekkür ederim. Güzel sözler bumerang gibi bana geri döndü. Ben teşekkür ederim :)

    Münevver Hanım,
    Harika reçelinizin kokusu buralara dek geldi. Umarım bir gün ben de tekrar böyle güzellikleri kıyısından köşesinden deneyecek vakti bulabilirim.

    YanıtlaSil
  9. "Basit bir yaşam" blog okumak üzere bilgisayara oturduğumda ilk tıkladığım sayfa. Sıcak bir ifade ile kaleme alınmış yaşantımızda göz ardı ettiğimiz bir çok önemli noktayı işaret eden, doğayı, canlıları seven bu bloğu seviyorum. Blogun haricinde yazarının yeri çok daha özel benim için. hele yazdığı çocukluğunun oyunları sonrası sanki çocukluğumdan beri tanıyorum Evren'i :)) Buraya yorum bırakmaktan da çok zevk alıyorum çünkü aldığım karşılıklarda da içerik var her zaman. Benim evim senin evin misali, burası evim gibi.

    Bu ara ne sohbeine ortak olabiliyorum, ne de kendim sohbet edecek fırsat bulabiliyorum. Geçici bir dönem. Biraz yoğunum(z). Ama madem Sincap'ın Bulut'a şimdiden kanı kaynamış, onu biraz Bulut'la beslemek lazım :)))

    Evren bu başarılı çizgiyle umarım uzun süreler bizleri Basit bir yaşamla buluşturursun.

    YanıtlaSil
  10. Ayça,
    Sıcacık mesajın için teşekkürler. Sen de bizi Ayçobanı'nın maceralarından mahrum bırakma :) Bir Bulut-Sincap buluşması ayarlayalım :))

    YanıtlaSil
  11. Hayatın değişik bir yönünü irdeliyorsun, bu da çoğu zaman benim görmediğim-göremediğim bir kısım oluyor.Senin sayende onları görüyorum.Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  12. Ben teşekkür ederim. Yazdıklarımın birilerinin işine yaradığını her duyuşumda mutlu oluyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Evren, Brajeshwari'nin de dediği gibi, yazdıkların çok özel, sen de çok özelsin.
    Ve benim için keşke daha sık yazsa demiş olman nasıl mutlu etti anlatamam.
    Defalarca 'başlıyorum' dememe rağmen bir türlü ucundan tutamadım, sanıyorum bunun bu aralar biraz 'arada-derede' yaşıyor olmakla, hala tam yerleşememiş olmakla ilgisi var. Geçicek ama... Öyle özledim ki anlatamam, günlük notlar tutmayı, ve paylaşımlarımızı biraz geç kalmış olarak değil de zamanında yapmayı :)
    Sevgiler çok çok çok! :)

    YanıtlaSil
  14. Demet, önemli olan herşeyin gönlünüzce gelişmesi. Umarım öyle olur :)

    YanıtlaSil
  15. Evren Merhaba,

    Kategori isimlerindeki sorun yüzünden, kategorinin linkini değiştirmek zorunda kaldım. Eğer sana zahmet olmayacaksa, http://www.kitubi.com/CategoryView,category,Ayk+Budur.aspx olarak değiştirebilir misin?

    Çok teşekkürler,

    YanıtlaSil
  16. Ayk Budur linkini degistirdim. Dogru da calisiyor galiba :)

    YanıtlaSil