"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Pazartesi, Mart 15, 2010

Dinle! Mucize orada...


Dün gece her zamanki gibi uykusu bölünen sincap benim de uykuma el atti. O tekrar uykuya daldiginda ise benim uykum coktan acilmisti. Bir sürü endise, telas ve huzursuz edici düsünce kafama doldu. Tekrar uyuyamadim ve böylece sabahi edecegime ikna oldum umutsuzca. Sonra birden o derin karanligin icinde karakuslarin sesini duydum. Sabaha daha kac saat var, onu bile bilmiyordum. Ama onlar ötmeye baslamissa sabah yakin demektir. Disarida belki de sifirin altindaydi isi. Nereden buluyorlar bu gücü, nereden buluyorlar bu istegi?

Hayatimda bundan daha neseli bir sarki duymadim. Eminim, ben mucize dolu bir seye sahit oldum yine.

Nedense icime su serpildi.
Icime su serpildi nedense.

Tekrar uyudum. 

Fotograf: foxpar4

5 yorum:

  1. ben de bu kuslari cok goruyorum ama seslerini ayirtedemiyorum.. belki de yeterince dikkat etmedigimden.. cok merak ettirdin, bir daha gorursem izleyecegim, otene kadar bekleyecegim,..

    YanıtlaSil
  2. Baris, gündüzleri pek ötmüyorlar. Sabaha karsi veya aksamüstü duyuyorum daha cok. Bir yazida youtube videolarina link vermistim. Bu yazinin basindaki linklerden birinde, göreceksin. Oradan dinleyebilirsin, belki asina gelir. Ben baslarda ötüsü taniyordum, kusu da biliyordum ama o ötüsün bu kusa ait oldugunu bilmiyordum. Baglantiyi sonradan kurdum. Dilek yardim etti ;)

    YanıtlaSil
  3. Karatavuk diyorlarmis kendilerine :P Tam hava kararirken super guzel otuyorlar ya da bulbul neyin olmadigi icin yadellerde bana oyle geliyordu ;-)

    YanıtlaSil
  4. Öyle güzeller ki tavuk diyemiyorum Dilek :)

    YanıtlaSil
  5. dun aksam bir kus sakidida sakidi yazini okuyunca dank etti kara tavuk var burda ama daha fotografini cekemedim cok korkak.Birde ne olur baska bir ismi olsun hayal gucunden yoksun korkunc bir isim bu kusa da haksizlik ayrica. Fransizcasi merle noir !

    YanıtlaSil