"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Perşembe, Temmuz 22, 2010


Bunlar da dün "toplananlar". Kozalaklari gündüz birlikte nehir kenarindan dönerken aldi geldi. Tas ve cicek ise aksam gezintisinden. "Bak, ne getirdim!" dedi yine kapidan girince. "Aaaa, cok sevindim, sen bu cicegin adini biliyor musun?" dedim. Bilmiyormus, "ne o?" diye sordu. "Civanpercemi" dedim. Yüzü aydinlandi birden, güldü. "Cüyeellll" dedi; güzel anlaminda ;) Dünkü papatyayi bir kitabin arasina koydum, kurusun diye. Civanpercemini de ona arkadas edecegim galiba. Hatta diyorum ki bir karton kutu edineyim. Ne toplayip getiriyorsa icine koyayim. Hatira olsun minik toplayicinin cocuklugundan yetiskinligine. Adi da "sincabin topladiklari" olsun; daha da iyisi "sincabin gizli hazinesi"...

6 yorum:

  1. ne guzel fikir,sansli sincap :)

    YanıtlaSil
  2. Bir önerim var, eski gazete sayfalarını ikiye bölüp, ortadan katlayp iki delik bir de iple mini bir defter yapın. Böylece topladığı bitkileri kendisi de kurutabilir. Bayılıyorum ben bu sincaba, doğayla barışık tam bir sincap.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Meyvelitepe,
    zamane gazetelerinde kullanilan mürekkepler bizi biraz endiselendirdiginden gazete kullanamayiz ama dediginiz gibi geri dönüsümsel bir cözüm bulmaya calisirim mutlaka. tesekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Eskiden kendinden yapisan albumler olurdu hani, zarf zarf icine sokmalilar cikmadan once. Kurutulanlari onlara yerlestirsen?

    O Sincap'i da benim yerime bir opuversen!

    YanıtlaSil
  5. Dilek,
    o albümlerden hala var mi bir arastirayim bak.

    YanıtlaSil