"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Pazar, Ocak 16, 2011

Dün...

...nehir öylesine hizli, öylesine deli akiyordu ki, bütün Alpler karlarindan bosanmis olmali diye düsündüm.
...gökyüzü mavi, bulutlar pembe ve bati ufku tarifi zor bir kizildi. Resimli bir cocuk kitabinda böyle bir gökyüzü görsem gülümser, "eh, hos ama biraz abartmislar" diye düsünürdüm. Dünya bazen cocuk kitaplarindan bile renkli olabiliyor.
...sanki bütün ömrü acik gögün altinda gecmis biri gibi, gökyüzünün renklerine bakip "yarin hava acik olacak" dedim. Bugün hava ilik ve bol  günesli :) Ya acemi sansi ya da bir yerlerde duyup icsellestirdigim bir bilgi :)
...sebze sepetini temizlerken dibinde buldugum sürmüs ve pörsümüs patatesi kücük bir saksiya ektim. Günesle beraber icimde uyanan bahcivanin önüne ilk ne ciksa toprakla bulusturacakti zaten. Sans patatese güldü.
...fotograf makinesinde durumun o kadar da kritik olmadigini farkettim; kitapsa beni bayram öncesi rugan ayakkabilar edinmis bir kiz cocugu gibi mutlu ediyor:


5 yorum:

  1. İnsanın huzuru ancak ve ancak doğada bulabileceği fikri ile çokça haşır neşir olduğum bir zamanda yazın bu fikrimi daha da güçlendirdi. Sanıyorum, gün içinde yaşayıp giderken doğanın bir parçası olduğumuzu unutuyor daha da fenası kendimizi onun üzerinde bir yerlerde görüyoruz. Doğaya dönmek yeniden eve dönmek gibi. Bir parça gökyüzü, toprağa ekilmiş bir patates ve insanı şaşırtan renkler... Huzurun fotoğrafı.

    YanıtlaSil
  2. Önemli biri söylemişti, hatırlamıyorum...

    "Doğada kendinizi huzurlu hissedersiniz, çünkü doğa sizi yargılamaz" diye..

    bence acemi şansından öteye, artık içindeki uyum doğayla eşleştiği için onu duyabilirsin sadece....

    YanıtlaSil
  3. Fotograf makinesi calisiyor muuuuu?

    YanıtlaSil
  4. Aydan Atlayan Kedi'cigim,
    ben cok huzur buluyorum, cok evimde hissediyorum kendimi dogada, haklisin. hakkinda kitaplar okumak bile iyi geliyor, tavsiye ederim.

    Burcu,
    Sagol :) Bana benden cok güveniyorsun :)

    Dilek,
    sanki :)

    YanıtlaSil
  5. Yasasin :) Sac teli sandigim seyler Sincap'in sanat eserleriymis, yakindan bakinca gordum :P

    YanıtlaSil