"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Çarşamba, Kasım 30, 2011

Biliyorum, bilmemezlikten geliyorum.

Madem dünden bahsettim, bugünden de bahsetmemem icin bir sebep yok degil mi? (Ama bu yarindan da bahsedecegim anlamina gelmiyor tabii ki)

Bu sabah sincap kahvaltisini ederken ben camdan disari bakiyordum ve hayir, kar yagmiyordu bu sefer. Birden farkettim ki, pencerenin cerceveledigi resimde hicbir sey kipirdamiyordu! Uzaktaki kilisenin kulesi, her mevsimini sevdigim yasli huş agaci, komsu binalarin catilari ve bahcelerindeki çam ağaçlarının tepesi, gökyüzündeki gri bulutlar... Hicbiri kipirdamiyordu! Ve pencere kapali oldugu icin bir ses de gelmiyordu disaridan. Nedense bu kipirtisizlik ve bu sessizlik iyi geldi. "Iyi böyle" diye bir fikir belirdi zihnimde. Gecenin karanliginda birden parlayan neon isikli bir yazi gibi...

Aradigim sarkiyi buldum nihayet. Ilk dinleyip "bu degil" dediklerimden biri cikti. Demek ki bakar kör hali gibi, bir de "duyar sagir" hali var insan evladinin. "Derdin neydi?" diye sorabilirsin. Bu sarkiyi ben ilk kez bir süpermarkette dinlemistim. Insan iyi, kaliteli ve güzel bir seyleri bazen oralarda bile bulabiliyor :) Üstelik bes kurus ödemeden :) Market idarecilerinin baska bir hesabi var, bilmiyor muyum? Biliyorum, bilmemezlikten geliyorum.

Böyle hafiften kosar gibi bir hali vardir sarkinin. Öyle nefes nefese, 100 metre kosar gibi degil. Ormanda ilik bir yagmur altinda kosar gibi... Görev edinmeden, eziyet görmeden, gevsekce kosar gibi... Sanki etrafindaki her sey taze bir enerjiyle ama telassiz parliyor gibi... Tam biter gibi olurken yeniden baslar. Bittiginde de bittigini  bagirmadan bildirir. Iyi bir roman gibi. Iste öyle gevsekce kosar bir ruh haline girmistim. Fon müzigi olsun istedim. Sarki bundan baska bir seyden bahseder aslinda, bilmiyor muyum? Biliyorum, bilmemezlikten geliyorum.

Nevresimi dikmeyi ise hala bitiremedim. Görüldügü üzere müzik kulagim tüm berbatligina ragmen terziligimden daha iyi. Bir nevresim daha var bunun gibi ve fakat ben marmelat yapmak icin üc kilo mürver ayiklamis biriyim, gözümü korkutabilir mi saniyorsun :)

Bi de film izledim sabah sabah. Önceki kayida gidip bakarsan görürsün.

Bi de bi de, bunu okuyali epey zaman oldu, fakat bugün yine aklima geldi, söylemeden gecemeyecegim. 
Cok dogum hikayesi okudum. Hepsini ayri ayri sevdim. Ama uzun zamandir hicbir dogum hikayesini sunun kadar sevmemistim ;)

Simdilik bu kadar. Aksama kadar bunlardan baska "siradisi" bir sey olmazmis gibi geliyor bana. O yüzden "yayinla" tusuna basacagim simdi. Her an bundan sonraki yasamimizin ilk anıdır, bilmiyor muyum? Biliyorum, bilmemezlikten geliyorum.

7 yorum:

  1. Hımmm, bu şarkıyı çok severim. Zamanda yolculuk yaptırdın bir anda bana :D

    YanıtlaSil
  2. Bu arada, bak ikidir rahat girip rahat yorum yazıyorum. Dilimi ısırayım dur :)

    YanıtlaSil
  3. Sessizlik ve bilmemezlikten gelme hali bana da iyi geliyor cogu zaman. O dogum hikayesini ben de cok sevmistim :) Eminim siradisi bir seyler olacak bugun, hatta olmakta ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu kafanin icindekileri duymayi, pencerenden gördüğün manzarayi anlatisini çok sevdim.Şarkiya bayilirim..hayat gibi- iner cikar, dönüşür... Öpüyorum..


    not: soganlarimi cay bardaklarina yerlestirdim... yakında fotograflariyla...

    YanıtlaSil
  5. Handan,
    Annenin ninni olarak söylediklerindendi, degil mi :D

    Evren,
    Olmaz mi ;)

    Burcu,
    Dogru, iner, cikar, dönüsür...Bak sen yine benden iyi anlatmissin.

    3 hafta mi oldu? O kadar oldu mu? Zaman su gibi...Ben de cikarayim bari soganlarimi.

    YanıtlaSil
  6. Nevresim donusum projesi mi olusum mu, onu cozemedim. Mor Koyun'umu cok severim ben :) Ozu sozu birdir :) Onun uzun laboratuvar deneyleri ile benim uzun Ingiltere'ye geceleri birbirine karisirdi bir zamanlar :) Soganlar buzdolabindan mi cikiyor? Ilk yazismalarimizi hatirladim :) Ne cok soru sordum he!

    YanıtlaSil
  7. Dilek,
    dönüsüm projesi, bir gün önceki yazida anlatmistim. Soganlar buzdolabindan cikiyor, evet ;) Bu kez bordo sümbüller :)

    YanıtlaSil