"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Perşembe, Aralık 02, 2010

Kalkanlari kaldirin! Hindiba mutfaga giriyor!

Evdeki kara deliklerden bir digerine ulastim. Elimde yaklasik iki yildir bazi dergilerden topladigim, cogunlugu beslenme, dogal gidalar, saglik ve bitkiler üzerine bir dolu yazi var. Onlardan gerekli notlari alip, gereksiz sayfalari atmak, uzun olanlarini ise dosyalamak projesi var simdi önümde. Bugünler bol bol yiyeceklerden, onlarin dogasindan, saglik icin dogru beslenme kararlarindan bahsedebilir; hatta arada bütün beceriksizligime ragmen bir iki tarif bile patlatabilirim. Hindiba mutfaktan ve süpermarket raflarinin arasindan bildirecek;  hazirlikli olun :)

Ben ilk yaziyi hazirlayana dek belki bu konuda gecmiste yazdigim su yazilari da okuyabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Evrencim hindibalar kar altinda kaldi nereden bulacaksin? Kurutulmuslari mi var? Yoksa kultur hindiba yumrulari(beyazlatilmis yaprakli) mi kastettigin?

    YanıtlaSil
  2. Beste, profildeki hindiba var ya... Mutfaga girecek olan o :D Chicoree'den de bahsedecegim, o ayri hikaye.

    YanıtlaSil
  3. Amanin Walden golu ve Kimyon'dan sonra bir de Hindiba cikti basimiza :P Neyse o tanidik, en azindan eski adindi, oradan biliyorum ;-) Hos digerlerini de biliyordum da bir iki yazi sonra kesfettimdi :P O Hindiba'ya selam soyle daha anlasilir bir dil kullansin olur mu? Kimyon ve Walden golu kenarinda gezinen gibi :) Her zaman oldugu gibi merakla bekleyecegim!

    YanıtlaSil