"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Pazartesi, Aralık 20, 2010

Noel yazilari bitmez (III)

Yilbasinda armagan almakla ilgili fikirlerimi daha önce su sonu gelmeyen yazida anlatmistim. Simdi tekrar anlatmaya siddetle üseniyorum. Yazinin ortasindaki mavi renkli bölüm.

Orada da bahsettigim gibi, ille de elle tutulur, gözle görülür bir armagan alacaksaniz, paketlemeyi doga dostu kotarmaya dikkat edin bari. Az resimli, ince ve cok yazili gazete kagitlari gercekten sofistike, sade bir hava veriyor paket kagidi olarak kullanildiklarinda. Ilginctir, bu türden gazeteler icerik olarak da dolu gazetelerdir. Bir tasla iki  kus yine... Ingilizce'de Guardian, Almanca'da Süddeutsche Zeitung, Fransizca'da Le Monde gibi. Isterdim ki Türkce'de de bu türden bir gazete adini önereyim burada. Ama aklima bir tane bile gelmiyor. Var mi sizin bildiginiz?

Gecen gün iki aydir erteleyip geciktirdigim bir-iki  paket gönderdim uzak illere. Paketleri Süddeutsche Zeitung'un iki kat sayfasina sardim. Adresi bos arka yüzünü kullanirim diye saklamis oldugum bir reklam sayfasina yazip pakete yapistirdim. Merak ediyorum, bu türden paketlenmis bir kutu Noel döneminin posta hareketini sag saglam, dagilip yirtilmadan atlatip yerine ulasabilecek mi? Bu testi de gecerse her yerde her zaman kullanilabilir derim.

Gazete, dergi vb. kagitlarindan yapabileceginiz bir seyler daha var :) Aylar önce ilk gördügümde bu günler icin oldugunu düsünmüstüm, denemeye hic firsatim olmadi. Ama yine de hararetle öneriyorum. Ben fikri Seyyar Dünyam'i yazan Göcebe'den aldim.  Söyle bir sey:



Orijinal fikir sahibi burasi.

Ayni fikir sahibinin kagittan agac süsü icin buraya  bakiniz.

Kagittan yildizlar ve sade paketlerde kullanislari da burada.

Bu arada bugün bir haftadan sonra nihayet isi 0'in üstüne cikti. Gece -15'lerden sonra bahar gelmis gibi hissediyor insan kendini. Sabah "ilik" bir yagmur esliginde gittik anaokuluna. Üstelik karanligin dibine vurmamiza da bir gün kaldi. Ondan sonra uzadikca uzar günesle yarenligimiz. Buldugum ilk uygun agacin cevresinde sicak elmali kurabiye yiyip, tarcinli cay icerek hula hula dansi yapmak icin bundan daha iyi bir sebep düsünemiyorum.

5 yorum:

  1. Hiçte fena bi fikir değil.Bizde evi dışarıdan topladığımız kozalak,ateşdikeni gibi doğal süslerle süsledik.

    YanıtlaSil
  2. Ben de bu sene sarı parşömenlerle hediyeleri paketliyorum. Çok güzel duruyorlar :)

    YanıtlaSil
  3. Bu tur kagit kesme-katlama-yapistirma islerine elim hic yatkin olmadi ama fotografi gorunce benim de yapasim geldi, Sueddeutsche Zeitung'un ekonomi sayfalariyla :)

    YanıtlaSil
  4. RRH,
    Gördüm, cok güzel ates dikenleriniz. Balkon camindan bakan kardan kadininiz da :)

    Handan,
    Sari parsömeni görmemistim hic. Fotografi varsa memnuniyet duyarim.

    Madwort,
    Aslina bakarsan benim de pek elim yatkin degil. Ama böyle seyleri görünce hosuma gidiyor. Becerikli eller ne güzel geri dönüstürür gazete ve dergileri... Ama bak, asil sorun biraz da uygun arac gerec olmayisi elimizde sanirim. Olsa biz de bal gibi simdikinden daha iyisini cikaririz ortaya :)

    YanıtlaSil
  5. Bloğuma koydum, bakabilirsin :)

    YanıtlaSil