Satın aldığımız yiyeceklerin içinde ne olduğunu bilmek konusunda takıntılıyım. Alışverişlerimde vaktimin önemli kısmı paketlerin üzerini okumakla geçer. Her ne kadar tüm katkı maddeleri zararlı değillerse de, tüketici olarak benim isteğim dışında ürüne eklenmeleri can sıkıcı. En azından ne olduklarını bilmek isterim.
E kodlarının karşılıklarını veren şöyle bir liste var Wikipedia'da. Türkçe Vikipedi'nin aynı konudaki başlığı ise şurada.
The Joy of Taking Care of My Life
18 saat önce
Ben de hep etiket okurum, son kullanma tarihinden başlarım, içindekilerle devam ederim, tüm etiketi incelerim. Hidrojenize edilmiş nebati yağ, kısmen hidrojenize bitkisel yağ gibi terimler görmeye özellikle dayanamam. Bir de en iyisi etiketsiz yiyecekler yemek, yani taze sebze, meyve. :)
YanıtlaSilEtiketsiz yiyecekler tüketmek fikrine katılıyorum. Ne zaman bir yiyeceği daha evde kendim yapmayı(ve böylece üretim zincirinde bir adım geri gitmeyi) başarsam mutlu oluyorum. İçeriklerini ben belirlemiş oluyorum çünkü :))
YanıtlaSilSevgiler