"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Salı, Mayıs 08, 2012

Kategorize et!

Tabii beni kategorize etme, ama blogu kategorize edebilirsin :)

Blogda biraz bahar temizligi yapasim var. Öncelikle etiketlere el atmak istiyorum. Bazi yazilari yayinlarken etiketlememisim. Bazi etikletlerin gerekliliginden süpheliyim. Belki bazi yeni etiketler de ise yarayabilir.

Sen ne nersin?

"Su yazi su etiketin altinda olmaliydi."
"X etiketi gereksiz"
"Yeni bir etiket önerim var"

diyorsan lütfen bu hafta icinde yaz, degerlendireyim.

11 yorum:

  1. ilk aklıma gelen daha önce düşündüğüm bir şey var onu yazayım, başka gelirse daha sonra yazarım. yiyecekler/beslenme diye bir etiket var ya. sen tabi ki çok tarif vermiyorsun, hatta belki sadece dondurmaları vermiş bile olabilirsin. ama örneğin tarifler ya da benzer başka isimli bir bölüm olsa ve dondurma tarifleri ve başka tarifler de orda olsa, çünkü yiyecekler deyince çok çeşitli şeyler çıkabiliyor. dondurma diye ayrı etiket var mıydı göremedim ama mesela yiyecekler/beslenmede "birikim, yatırım" yazısı da var. dolayısıyla o kategori biraz daraltılabilir diye düşünüyorum naçizane :) bir de o tarifler bölümüne böyle sağlıklı sebze tarifleri koysan daha çok mesela ne harika olur :)) çok fenayım.

    YanıtlaSil
  2. öneriler/kılavuzları da yeni farkettim ve çok işe yarar buldum :) sağol evren..

    YanıtlaSil
  3. bir de aklıma şey geldi, senin böyle aylık projelerin vardı. bu ay şunun üzerine okuyacağım, şu filmleri izleyeceğim gibi. onlar bir başlık altında var mı ya da toplanabilir mi?

    YanıtlaSil
  4. Iste böyle bir sorun var Pelin'cigim. "Birikim yatirim " yazisi da o kategoride, cünkü ilk paragrafinda yaptigim isgin-ahududu recelinden bahsetmisim :) Eskiden böyle her telden calan yazilar yazmayi seviyordum. Sirf bu yüzden biraktim. Hangi kategoriye sokacagimi bilemiyorum, ya da coklu etiketlemeyle böyle tuhafliklar cikiyor ortaya. Bir günde bazen kisa kisa da olsa üc bes seyden ayri ayri yazilarda bahsetme sebebim bu. Bazen sirf bu yüzden klasik kategorilerden dogrudan o yazinin icinde gecen somut seylere referans veren serbest etiketlemeye mi gecsem diye düsündügüm oluyor. O zaman birikim yatirim yazisi "gökkusagi, isgin, ahududu, birikim, yatirim" falan diye etiketlenirdi :)

    Tarifler diye bir etiket acabilir(d)im tabii. Ama ben aslinda mutfakta usta degilim. Sadece arkasinda belli bir felsefe olan (sade mutfak ?) fikirlerden bahsediyorum. Ya da tam tersine o felsefenin arkasini uygulama fikirleriyle doldurmak diyebilirim. Tarif varsa daha cok kendim unutmayayim diyedir. Bir etiket acarsam öyle bir yanlis anlama olusabilir, sanki cok ustaymisim gibi. Fakat saglikli, sade ve yapimi kolay yemek tarifleri kösesi uzun zamandir aklimda aslinda. Onda bir fenalik yok :)

    Aylik projelerin her birinde, ay sonunda bir özetleme, toparlama yazisi yazmistim diye animsiyorum. Bazilari belli kategorilere dahil oldu. "Kaostan uzak", "ellerimle", vb gibi.

    Bana gereksiz gibi görünenler örnegin öneriler/kilavuzlar, internet'te kaynaklar, yazilar/makaleler. Bunlar taa en basinda actigim, konuya degil, isleve göre etiketler. Fakat sen birini yararli bulmussun bile :)

    YanıtlaSil
  5. hımm evet zormuş hakikaten etiket işi. aslına bakarsan yazılar/makaleler bir anlam ifade etmedi bana da ama mesela ben ailemden ayrı eve çıkarken o bayan tatlı-sert'in önerileri gelmişti aklıma hemen ve onu aramıştım blogunda ve az önce onu öneriler/kılavuzlar altında görünce evet ya tam bir kılavuz ve doğru etiket dedim :)

    o aylık projelerin de ayrı ayrı etiketleri varmış ve ellerimle gibi ayrı bir köşede olanı bulmak kolay ama örneğin ben onlara zamanında katılamasam, okuyamasam ve izleyemesem de sonradan dönüp bakmak istiyorum ve kaostan uzak etiketi aklıma gelmiyor. o nedenle öyle bir üst başlık önerisi getirmiştim.
    talepkar okuyucun kuskus :)

    dipnot: sağlıklı kolay tarifler köşesini dört değil on dört gözle bekliyorum şimdi :)

    YanıtlaSil
  6. yazilar/makaleler'i kaldirdim gitti :)

    YanıtlaSil
  7. "internet'te kaynaklar"i kaldirdim. Vaktiyle "sinema günleri"ndeki filmleri de oraya almisim. Bunun yerine bütün filmler icin "filmler" diye bir kategori actim.

    YanıtlaSil
  8. çok daha anlaşılır olmuş eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Kuskus, en temizi, Evren, soyle bir yazin vardi, onu nerede bulacagim diye soruyorsun, Evren sana onu buluyor :) Sirf bu sebepten ara - tara rica ettigimi hatirliyorum ben. Sonra bol bol yogurt ve kefir yazilari sordugumu da. Daha cooook, sorduklarimdan ayri bir post cikar :P

    YanıtlaSil
  10. benim sorularım da bitmez o zaman ama berceste :) ama ara-tara da var onu unutmuşum..

    YanıtlaSil
  11. Evet, Dilek haklisin ;) Yalniz son zamanlarda yazilar cogaldikca ben de kolayca bulamaz olmaya basladim :) Fakat ara-tara iyi oldu, ben de kullaniyorum :))

    YanıtlaSil