"Tek yol budur deriz; bilmez miyiz ki bir noktadan geçebilen doğrular kadar yol vardır."

(Thoreau)




Salı, Temmuz 01, 2008

Sen ne güzel bir meyvesin

Bazen tencerenin içine biraz sızma zeytinyağını koyup hafifçe ısıtırken burnuma meyvemsi, hoş bir koku geliyor. Tarifi zor ve bir anlık bu kokuyu keyifle içime çekerken zeytinin de düpedüz bir meyve olduğunu düşünüyorum. Zeytinyağı şişesini sarılıp öpesim geliyor. "Zeytin, sen ne de güzel bir meyvesin" diyesim geliyor.

6 yorum:

  1. Gerçekten de öyle değil mi? HErşeye yakışıyor. Hele halis muhlis zeytinyağı buldun mu bırakmak yok :))Ben de uzun süredir hamurişinden keke- yemekten salataya, çorbaya kadar herşeyde kullanıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ayni anin tadini cikariyormusuz ikimiz de... O kokuyu ben de cok severim. Ve tabi zeytinin kendisini de... :)

    YanıtlaSil
  3. Zeytin'i agaciyla sevmeye basliyorum ben. Formuna, tasidigi Akdeniz ruhuna, gri-yesil tonlarina, gövdesindeki yasanmisliklarina hayranim.

    Sonra belli belirsiz cicegine.

    Sonra meyvesine!!

    Sonra ürünlerine, en cok da yagina!! Sarabi, sarabi sarap kilan üzümleri incelemeyi tatmayi sevdigim kadar zeytinyaginin pesine kosmayi da seviyorum. Son zamanlarda öyle cok sey ögrendim ki bu konuda!! Bir cok farkli ürün denedim farkli ülkelerden, keyifle!! Kendi damak tadimi, ne aradigimi cok daha iyi biliyorum artik. En önemlisi de Ayvalik'ta bulmus olmam bu tadi ;) Vermistim linklerini sana daha önceki zeytinli yazinda. Biraz pahali ama denemeni tavsiye ederim!! Sana bir ileti daha yazdiracak lezzette. Hmmmm :)

    Not: Benim evimde bir sakisida minicik bir zeytin agacim var :))

    YanıtlaSil
  4. Hande,
    Evet, her şeye yakışıyor zeytinyağı.

    Demet,
    Çok sevindim bu işe, yalnız değilmişim demek ki!

    Ayça,
    Belli belirsiz çiçeğini merak ettim. Türkiye'deyken senin verdiğin adresi tamamen unuttuğumu farkettim :0 Yoksa buraya getiremesem bile orada denemek için biraz sipariş ederdim. Tüh!
    Balkondaki zeytin ağacına ise özendim. Minik bir defne ve bir de zeytin ağacığım olsun istiyordum buraya geldiğimde. İhmal etmişim bu konuyu...

    YanıtlaSil
  5. Ben de yazmıştım Ölmez Ağacı :) Ona bu ismin verilmesi çooook güzel! Kendi gibi. Eşimin ailesinin zeytinlikleri var. Bizim yağımız oradan :) Çiçeği pek şeker, minicik, sarı. İşin tuhaf yanı ben çiçeğini Cambridge'deki bir bahçe markette görmüştüm :( Ama ülkemin zeytininin lezzetini başka hiçbir zeytinde bulamadım!

    YanıtlaSil
  6. Dilek, siz hakikaten şanslıymışsınız. Aile mamulü zeytinyağı, daha ne olsun :))

    YanıtlaSil